Nevěřte tomu přehled

Nevěřte tomu https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408232/bmid_neverte-tomu-MR5-408232.jpeg 4 143 143

Bývala studentka medicíny Grace Seboldová strávila již deset let ve vězení na ostrově Svatá Lucie, kde byla odsouzena za vraždu svého přítele. Po celou dobu marně trvá na své nevině a upozorňuje na neprofesionální policejní práci. Nyní jí konečně svitla naděje. Případu se ujala Sidney Ryanová, její bývala spolužačka z univerzity, filmařka, která natáčí dokumentární pořady o skutečných zločinech. Ve všech třech předchozích případech se jí podařilo dosáhnout osvobození nespravedlivě odsouzených. Dokument Dívka ze Sugar Beach se brzy stává nejsledovanějším televizním pořadem, poukazuje na chyby ve vyšetřování a na jeho účelovost, sympatie publika se záhy kloní na stranu odsouzené ženy. Jenže pak Sidney dostane dopis od bývalého detektiva, který ji přiměje pohlížet na celý příběh úplně jinýma očima. Sidney začne pochybovat o tom, zda opravdu pomáhá spravedlnosti. Pokud chce zjistit pravdu, musí dát v sázku nejen svou kariéru, ale i život…... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

Don't Believe It , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nevěřte tomu. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (51)

Lucy
24.11.2023 4 z 5

Kniha je určitě čtivá a napínavá. Jen mě trošku vadilo něco, nevím co, že Grace z pocitu viny nechá kosit snoubence? Jako trošku mi neseděla a pak ten konec?? Nechci prozrazovat, ale jako vážně , někdo kdo Vám pomůže z vězení...... a pak kamarádka to odnese? ...No to mi vadilo. Ale kniha je poutavá- na přečtení doporučuji, četla jsem skoro v kuse jen prostě ten konec mě trochu naštval. A jen k dolejšímu hodnocení Charlie Donlea je spisovatel, né spisovatelka :-)

Brembelik745
04.08.2023 5 z 5

Velmi čtivá a poutavá detektivka. Děj probíhá ve stylu hledání důkazů pro televizní reportáž, zkoumání jestli Grace je opravdu vrahem nebo ne..... Kvůli reportáži je nutné prozkoumávání starých důkazů a hledání nových což je vždy velmi zajímá část příběhu .. Kniha se četla velmi rychlé. Konec je dost překvapující i když to jak to ve skutečnosti bylo jsem tušila víc jak půl knihy, ale stejně samotný závěr byl dost nečekaný.... Knihu moc doporučuji, spisovatelka píše opravdu skvěle.


Vlaďkaa4
09.06.2023 4 z 5

Četlo se to dobře, a rozhodně jsem nevěděla kdo je vrah nějak moc brzo. Konec je dost otevřený.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (13. týden)

24.03.2019


Knižní novinky (12. týden)

18.03.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nevěřte tomu v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených175x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených4x
v Knihotéce180x
v Chystám se číst147x
v Chci si koupit21x