Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána přehled

Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/43409/bmid_neuveritelna-dobrodr-43409.jpg 5 34 34

Příběhy chlapce, v nichž se zvláštním způsobem prolínají pohádkové, fantastické a dobrodružné prvky a do kterých autor promítl své klukovské sny.

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

MrKrahujec
18.02.2023 5 z 5

Skutečně: Diamant v blátě. Porovnám-li to s dnes až zprofanovaným Harrym Potterem (který přes veškeré výhrady nicméně nepatří k literárnímu odpadu), vyjde mi, že tato knížka je hned třikrát lepší! V Harry Potterovi je totiž ve všech pokračováních rozvíjen a obměňován vlastně jen jeden příběh, jediná zápletka (což dokazuje i fakt, že hlavní záporák zůstává stále týž), kdežto Dewetter nabízí hned tři naprosto originální a svébytné příběhy, které sice spojuje tentýž hrdina (stejně přiměřeně dospívající), ale každý z nich by dokonale obstál samostatně. Tohle ovšem asi nezfilmuje už nikdo a nikdy...

Turlogh
25.10.2019 5 z 5

Plně souhlasím s komentáři zde, především pak s Jardadr. I pro mě v útlém dětství převelice oblíbená kniha, která mě doslova očarovala svými příběhy. Sice jsem ve Vltavíně nehledal místa z knihy (byť jsem nedaleko, v Bechyni, skoro dva roky sloužil na vojně lidu) ale vypravěčské schopnosti páně Karla De Wettera (někdy uváděného jako Dewettera) byly skutečně neuvěřitelné. Škoda, že jsem toho chlapíka nikdy osobně nepoznal. Měl jsem větší štěstí než kolega Jardadr a byť jsem o knihu v mládí přišel, záhy jsem si ji v antikvariátu zase sehnal a znovu a znovu přečetl. A kupodivu, ani v dospělém věku pro mě tato kniha neztratila své kouzlo. (Že bych byl podobně jako Jestřáb stále i když velkým hochem? Tím to asi bude... :-) Vím, že De Wetter napsal i další zajímavé knihy, např. Neuvěřitelná dobrodružství Matěje Píšťaly na zemi, ve vodě i v povětří - patrně obdobný námět, ovšem tyto knihy se shání velmi těžce. Naposledy mi ji někdo předevčírem vyfoukl těsně na aukru, uff. Jinak jsou k mání jen vyjímečně a za cifry hodně přes tisíc korun, což přece jenom za starou knihu o toliko 64 stranách dát nehodlám.. (Žena by mě asi zabila... :-) Howgh.


Witcher007
12.04.2019 5 z 5

V dětství moje nejoblíbenější kniha,která mne ovlivnila tak,že jsem dokonce chtěla aby se David jmenoval můj bratr,který se měl narodit.V současné době jí již nemám,ale usilovně jí sháním.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Neuvěřitelná dobrodružství Davida Damiána v seznamech

v Přečtených41x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených3x
v Knihotéce31x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x