Vyvolená přehled

Vyvolená https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468541/bmid_vyvolena-FtG-468541.jpg 4 29 29

Netvora série

< 4. díl >

Nová válka mezi lidmi a arkaniky získává reálné obrysy. Trhlina v obloze ukázala ničivý potenciál odedávna uvězněných monster. A všechno se točí kolem Maiky Půlvlčice. - Ve čtvrtém svazku Netvory, obsahujícím sešity 19 až 24, se Maika víc než kdy dřív přibližuje odpovědím, po kterých tak dlouho pátrá – ale cena odpovědí není malá. Její přátelé a spojenci odhalují svá dosud skrytá tajemství a skutečnou loajalitu. Maika je vydaná na milost charizmatickému a demagogickému lordu Doktorovi, jehož spojení s Maikou a Zinnem sahá hlouběji, než si kdokoliv dokázal představit.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Chosen , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vyvolená. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (5)

Kate18
09.01.2023 4 z 5

Kippa je v nebezpečí a prchá před svými pronásledovateli, při jejím útěku se nám odhalil více z historie světa. Maika se setká s Doktorem a odhalí jeho záměry.

fvalek
14.10.2022 4 z 5

Vyvolená přichází spíš s takovým aftermath po událostech minulého dílu, ale najednou jako by se všechno budování záhad zlomilo a hromadně se začala odhalovat všechna tajemství a důležité až zlomové informace. Odhalení Maičina otce, Kippiných schopností, starých bohů a mezidimenzionálních bytostí apod. Propojování se všemi informacemi, co jsme prozatím dostali, včetně dalších světů apod. je super, ale musím říct, že jsem se v tom docela už i ztrácel. Tolik plánů a tolik frakcí, sledovat záměry kumaei, lidí, arkaniků, prastarých, démonů, bohů, tohohle a tamtoho dvora apod. Co vlastně všichni chtějí? Teď se ještě znepokojivě začala zvětšovat Maičina rodina, kde taky není skoro nikdo normální a je zaděláno na pěkně nepřehledný guláš.

Nicméně samotné dění okolo Maiky je fajn a nějak spirálově to kolem ní pořád cirkuluje. Stále se objevují staré postavy, staré problémy. Postavy, které se zdály jako epizodní mají zase významné role a naopak velmi vážné postavy přicházejí a odcházejí. A vše to dostává nějaký směr, odhaluje se hrozně rozsáhlé pozadí a kontext a naštěstí se v tomhle díle už i pomalu odhaluje, co bude potřeba dělat, čemu je třeba zabránit atd. Navíc Kippy konečně dostává pořádnou roli a je tak nějak vysvětleno, proč je tenhle pižďuch nedílnou součástí série od samotného začátku. Prostě díl po stránce nějaké akční stránky oproti minulému slabší, ale po stránce logické návaznosti a budování děje úžasný.


RaptoR
02.09.2021 5 z 5

Opět musím dát bůra, byť oproti předchozí knize se ubírá na akci a přidává na odhalování světa. To nám v podstatě stejně nebude moc platné, protože nové postavy a nové frakce představují nová nebezpečí. Kippa je rozhodně zajímavou postavu, která se vymaňuje z role sidekicka. A neodvratná válka již klepe na dveře!
Více v recenzích.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (26. týden)

27.06.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vyvolená v seznamech

v Přečtených38x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x

Autoři knihy

Marjorie Liu
americká, 1979
Sana Takeda
japonská, 1977