Netopýr přehled

Netopýr
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/537569/bmid_netopyr-66324e9844d7d.jpg 4 5774 5774

Harry Hole série

< 1. díl >

Nejoblíbenější norský notorik chytá sériového vraha u protinožců! 1. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V Austrálii je nalezena mrtvá norská dívka. Vše poukazuje na to, že byla znásilněna a zavražděna. Oddělení vražd osloského policejního ředitelství vysílá do Sydney kriminalistu Harryho Holea, jehož úkolem je sekundovat místní policii při vyšetřování a zároveň si odpočinout od problémů s alkoholem i psychických potíží. Pasivně přihlížet a jen radit však Harry neumí, a tak se ve vyšetřování začíná navzdory nelibosti australských kolegů silně angažovat...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: audiokniha , OneHotBook
Originální název:

Flaggermusmannen , 1997


Interpreti: Hynek Čermák
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Netopýr. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1030)

Murlock77
předevčírem odpad!

Chtěl jsem téhle, v Česku snad nejznámější, detektivní sérii dát šanci. Ano, čtení je zábava ryze subjektivní a co se líbí jednomu, nemusí se líbit druhému. U Harryho Holea mám pocit, že budu na druhé straně barikády. Osobně totiž po přečtení Netopýra nerozumím tomu kultu, který se v našich končinách kolem pana Nesbo vybudoval.

Pro mě je Harry Hole šíleně nesympatický hlavní hrdina. Idiot, alkoholik, magor. A to je asi důvod, proč se mi celý Netopýr tak špatně četl, hlavního hrdinu nenávidět od prvních stran, to prostě ke kladnému zážitku nevede. Celá kniha mi nepřinášela vůbec nic, chybělo mi napětí, zápletka byla na můj vkus chabá a i celkový styl vyprávění pana Nesbo mi opravdu hrubě nesedlo.

Na konec zařadím takový menší damage control: Celé tohle hodnocení nemá žádným způsobem urazit či naštvat fanoušky série a autora. Věřím, že to spoustě lidem sedne, a pak je to pro ně skvělé čtení. Vše je čistě subjektivní. :-)

Venny345
02.06.2024 4 z 5

Konečně jsem se dostala k sérii HH! Po letech slibování si, že už to konečně přečtu, se tyto sliby naplnily.
První kniha nebyla špatná, ale zároveň ani nenasadila laťku příliš vysoko, věřím, že v dalších dílech se autor předvede tak, jak ho všichni známe.


Loxias
24.05.2024 3 z 5

Mozna nejslabsi kniha serie. Caste retrospektivy, utapeni se v Harryho depresich a krimi zapletka nema uplne focus a uz tak neni prilis zajimava.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (14. - 21. 2.)

13.02.2013


Citáty z knihy (8)

Jsem policista celý svůj život, pane Holy, ale dodnes se dívám na své kolegy a uvažuju, jaké důvody vedou lidi k tomu, aby bojovali ve válkách jiných. Co je k tomu žene? Kdo má chuť procházet takovým utrpením jen proto, aby druzí dosáhli toho, o čem se domnívají, že je to spravedlivé?


Lidi se bojí toho, čemu nerozuměj. A nenávidí to, čeho se bojí.


Koukání na televizi dodává sebedůvěru. Když vidíš, jak jsou prakticky všichni lidi v televizi hloupí, cítíš se sám chytrý.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Ocenění knihy (2)

1998 - Glasnyckeln (Skleněný klíč)
1997 - Rivertonprisen


Kniha Netopýr v seznamech

v Právě čtených125x
v Přečtených9 462x
ve Čtenářské výzvě1 158x
v Doporučených219x
v Knihotéce1 715x
v Chystám se číst815x
v Chci si koupit175x
v dalších seznamech20x