Nesmrtelnost, spol. s r. o. přehled

Nesmrtelnost, spol. s r. o. https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/28245/nesmrtelnost-spol-s-r-o-28245.jpg 4 24 24

Mladý Američan Thomas Blaine zahyne při automobilové nehodě, aby se v cizím těle probral k životu v New Yorku 22. století. Společnost Rex totiž pomocí energetického systému nezákonně přepravila jeho mysl do budoucnosti ve snaze využít Blaina – muže z minulosti – pro svou reklamní kampaň. Blaine se tak ocitá v přízračném světě obchodu s těly a nesmrtelností, která reálně existuje, ovšem není pro všechny, obývaném ztracenými bytostmi zombieů, berserků, poltergeistů a dalších tvorů z rozhraní našeho a onoho světa. Po strhujícím boji za přežití a neslýchaném útěku před svými pronásledovateli se Blainovi v hrůze vyjeví pravá podstata jeho osobnosti a dospívá k nevyhnutelnému rozhodnutí.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Immortality Inc. , 1958


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmrtelnost, spol. s r. o.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

n.ezn.amy
21.12.2022 4 z 5

Thomas Blaine se v r.1958 po autonehodě probere v r.2110 a zjistí, že byl přenesen v rámci experimentu do jiného těla. Šok z toho poznání, život v naprosto jiné době než v jaké žil, jej donutí zkusit se přizpůsobit. Ovšem doba se změnila nejen technologicky a jemu začíná jít o život. Mám rád staré sci-fi příběhy a tento má dobrý příběh, myšlenku a velkou dávku napětí. Takže pokud chcete poznat život ve 22. století, který je plný technologických vynálezů, ale i zombie, berserkerů či lovců, směle do toho.

Corvus
13.03.2021 5 z 5

Pět macatých hvězd z pěti a hned napíšu proč. Protože mi tuto útlou knížku věnoval spolužák s komiksem Funky Koval: Bez oddechu na základní škole. Protože Nesmrtelnost (nepočítám-li komiksy v ábíčku a mnou zbožňovaného Davida Gerrolda a ságu Chtorr) bylo jedno z mých prvních sci-fi v raných '90. Protože Sheckley fantasticky narouboval na klasické sci-fi spirituální rovinu plnou poltergeistů, berserků, duchů a zombie, otázku věčného života a života po životě. Protože vymyslel frontu s budkou pro sebevrahy a spirituální ústředny pro komunikaci se zemřelými. Pět hvězd za smršť nápadů na pouhých 179 stranách. Za pana Smithe s neodolatelnou kolínskou s nádechem rozkladu. Za neotřelou atmosféru. Za skvělý nápad s byznysem těl a rájem pro bohaté. Za působivý náhled do roku 2120, kde je mysl bezezbytku uctívána a povýšena nad pomíjivou hromadu masa tvořící tělo. A především za to, že Nesmrtelnost famózně funguje i skoro po 30 letech, kdy jsem jí četl poprvé. Kult!


Greenfingers
17.04.2020 3 z 5

Robert Sheckley je mým oblíbeným spisovatelem, znám ho však spíše z jeho kratších humorných povídek. Nesmrtelnost, spol. s r.o. nabízí na můj vkus poněkud morbidní zábavu. Knize nelze upřít dramatičnost, stále se v ní něco děje. Autor popustil uzdu své fantazii, někdy mi ale jeho nápady připadaly až příliš ztřeštěné ( i s vědomím toho, že v žánru fantasy je povoleno prakticky všechno). Celkově hodnotím jako průměr ( ty jeho povídky jsou opravdu daleko lepší).

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nesmrtelnost, spol. s r. o. v seznamech

v Přečtených35x
v Doporučených1x
v Knihotéce46x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit3x