Nesmrtelnost přehled

Nesmrtelnost https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/535414/bmid_nesmrtelnost-660a82add6686.png 4 80 80

Příběh ze světa bestsellerové trilogie Vzpomínka na Zemi Pao-šu s požehnáním autora oceňované sci-fi ságy Liou Cch-sina rozvíjí zápletku konfliktu mezi lidstvem a Trisolarany, jakož i původ a důsledky principu temného lesa. Jün Tchien-ming se ocitl v přední linii mezihvězdné války: muž, který chtěl kvůli smrtelné rakovině podstoupit eutanazii, byl v podobě holého mozku vyslán do vesmíru s úkolem infiltrovat trisolaranskou První flotilu. Mimozemšťané jej zajali a dlouhá desetiletí podrobovali nelidskému mučení. Tchien-ming nakonec podlehl a svým věznitelům pomohl s obsazením Země, aby zabránil úplnému vyhlazení lidstva. Trisolarané mu vyrobili nové naklonované tělo a Tchien-ming žil dlouho v exilu coby zrádce lidské rasy. Nyní se však na sklonku života dočká druhého vzkříšení. Bytost, jež si říká Duch, jej naverbuje do bitvy proti nepříteli, který usiluje o zkázu celého vesmíru. Tchien-ming však nechce být znovu loutkou. Tentokrát se bude řídit jen vlastním úsudkem.... celý text

Literatura světová Válečné Sci-fi
Vydáno: audiokniha , Audiotéka , Host
Originální název:

The Redemption of Time , 2019


Interpreti: Zbyšek Horák
více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nesmrtelnost. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (23)

Deia
07.04.2024 2 z 5

Pôvodná trilógia sa mi veľmi páčila, takže do týchto poviedok som sa púšťala s menšími obavami, keďže ich napísal niekto iný. A tentokrát boli na mieste, strašne ma to nebavilo. Prvá poviedka bola neskutočne rozťahaná, prišlo mi to iba ako taká rekapitulácia toho, čo sa stalo v trilógii, len z pohľadu inej osoby. Písaniu chýbala ľahkosť, pôvodná trilógia sa mi čítala neskutočne a aj keď som niečomu nerozumela, tak mi to tam vôbec nevadilo, bola som tak pohltená príbehom, ale tu mi myšlienky odbiehali každú chvíľu a veľmi som sa nevedela sústrediť. Ani ďalšie poviedky neboli lepšie. Autor rozvíja to, čo mi predtým najviac nesadlo - teda koniec, kde som sa už strašne strácala a bolo to na mňa príliš fantazmagorické. A tu to bolo ešte výrazne horšie. Tretej poviedke som nechápala akože vôbec, do konca mi nebolo jasné kto je kto, kto je akože dobrý a kto zlý, kto bojuje proti komu... A ani po dočítaní som nebola múdrejšia. Záver mi prišiel zbytočný, ale aspoň som si osviežila nejaké mená postáv a malo to taký nostalgický závan. K trilógii sa snáď ešte niekedy vrátim, pretože tá je perfektná, ale túto knihu už budem ignorovať.

Slezadav
20.03.2024 3 z 5

Jedno z fanouškovských rozšíření příběhu trilogie Vzpomínka na Zemi. Bylo tak úspěšné, že dostalo požehnání původního autora a mohlo vyjít i knižně.
Je pravda, že se tady Pao Šuovi povedlo poměrně věrně zachovat ducha původního díla, alespoň v některých pasážích. Myšlenky, které tahle kniha přináší nejsou tak úplně špatné a čtení některých pasáží mě ve finále docela bavilo.
Bohužel je tam spousta míst, kde se autor úplně nepotkal s mojí představou. Zejména trochu na sílu tlačená romance mezi postavami. A moc mi nesedlo ani to, že pokračoval v těch "nejšílenějších" částech původní trilogie. Zatímco v původní sérii šlo o skvělé hard sci-fi, tady se kniha už dostává daleko dál. Spoustu věcí se nesnaží jakkoliv vysvětlovat, některé věci nejsou moc logické, nebo obsahují různé rozpory. Celkově je to chvílemi tak bláznivé sci-fi, že přechází prakticky do fantasy žánru. Post epilog byl také naprosto zbytečný a dílo jen posouval dál divným směrem.
Dávám 3* knize, která se může některým fanouškům Vzpomínky na Zemi líbit, ale mě moc neoslovila. Chvílemi bylo velmi jasně znát, že jde o fanfiction. Nápady bych hodnotil jako mírný nadprůměr, provedení spíše podprůměrné. Nemohu úplně doporučovat, ale ani odrazovat.


cziss
09.01.2024 4 z 5

Vzhledem k tomu, že jde o Fanfikci, je až stěží uvěřit, jak pěkně navazuje / doplňuje původní trilogii. Někde autor domýšlí příběh více, někde méně, ale celkově se mu to opravdu povedlo vsadit do původního příběhu. Navíc i zde je nový materiál k zamyšlení. Osobně bych pouze vypustil opa epilogy, ty mě do příběhu moc neseděly.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (11. týden)

14.03.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nesmrtelnost v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených107x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených2x
v Knihotéce85x
v Chystám se číst60x
v Chci si koupit35x
v dalších seznamech1x