Napořád přehled

Napořád https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/46810/bmid_nesmrtelni-naporad-NET-46810.jpg 3 356 356

Nesmrtelní / Nesmrteľní série

1. díl >

První díl nové knižní řady Nesmrtelní ocení především čtenáři Stephenie Meyerové a její série Stmívání. Sedmnáctiletou Ever trápí po automobilové nehodě, při které zahynuli její rodiče, mladší sestra a pes, pocit viny za to, že jako jediná přežila. Navíc se z ní po nehodě stala jasnovidka, slyší myšlenky jiných lidí a vidí jejich auru. Cizí myšlenky na ni dotírají na každém kroku, a proto se Ever stále víc uzavírá před světem. Okolní hlasy se snaží přehlušit muzikou burácející ze sluchátek, která skoro nesundává z uší. Všechno se ale změní, když potká Damena, který jediný dokáže zklidnit její mysl a ztišit hluk v její hlavě. Ani on není jako ostatní smrtelníci, jeho svět plný tajemství a zázraků Ever neobyčejně přitahuje, zároveň v ní však vyvolává znepokojivé otázky…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo
Originální název:

Evermore , 2009


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Napořád. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (43)

Shinju
08.04.2021 3 z 5

S knihou jsem se setkala u před 10 lety, kdy vyšla, u kamarádky v její knihovně, ale nelíbil se mi vzhled obálky. Co je na této knize (sérii), nejhorší jsou její obálky, které jsou naprosto neoriginální ( no zkrátka horší obálku/y jsem zatím neviděla). Ale nyní jsem na ní narazila znovu, ale zase to má nějaký háček, knižní série u nás není dokončena. Ale říkala jsem si, že to přesto zkusím se začíst a vyplatilo se. Ano je pravda i podle všech komentářů, že kniha je kopií už již napsaných věcí, ale trochu jinak nebo hůře zpracovaná. Např. to, že charaktery postav jsou jen ploše popsány. Kniha má svoje mouchy, ale spousta literatury v dnešní době je v něčem podobná, vždy jede podle stejného mustru (jako young adult harlekýnky, horory, a jiné). Tato knižní série patří určitě k těm horším dá se říci béčkovým knihám, ale setkala jsem se i s mnohem horšími, tato na rozdíl od ostatních je čtivá. Rozhodně kniha patří k oddechovému čtení, které se dá přečíst rychle. Kvůli obálce a jiným výše zmíněným bodům dávám 3 hvězdy.

Kacennnka
10.11.2019 2 z 5

Stmívání meets Upíří deníky.


DomenicaRisa
16.09.2017 odpad!

Všichni srovnávají hlavně se Stmíváním. Takže: v rámci srovnání se Stmíváním vychází pro mě takhle knížka podstatně hůře. Vysvětlení principu nesmrtelnosti bylo autorkou dost odfláknuto (přitom se má jednat o stěžejní věc knihy), zápletka se ji taky moc nepovedla a připadá mi klišoidně zpracovaná a okopírovaná. Koloběh neustálého setkávání hlavních hrdinů v průběhu času mi nápadně připomínal sérii Andělé od Lauren Kate. Opět ale postrádá jakékoli vysvětlení či odkaz na nějaký z minulých životů Ever. Co se týkalo odboček k tetě od Ever, měla je víc rozpracovat nebo je vynechat úplně. Přišly mi tam nějak násilně vecpané. Zkusím ještě jeden díl a budu doufat v rapidní zlepšení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Napořád v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených593x
ve Čtenářské výzvě10x
v Doporučených23x
v Knihotéce165x
v Chystám se číst80x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech5x

Štítky knihy

americká literatura

Autorovy další knížky

Alyson Noël
americká, 1965
2010  67%Napořád
2011  67%Modrý měsíc
2012  70%Země stínů
2016  70%Nedostižní
2012  69%Nesmrteľní