Farby lásky přehled

Farby lásky
https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/294562/bmid_farby-lasky-bdW-294562.jpg 4 50 50

Nesmieš ma milovať série

1. díl >

Dva príbehy, ktoré sa od seba nemôžu líšiť viac, spája iba tenučká niť medzi prítomnosťou a hriechmi z minulosti. Prečítajte si pútavý príbeh konžskej otrokyne Ashanti a jej majiteľa Arthura a moderný príbeh zo súčasnosti medzi korunným princom zo Saudskej Arábie a belgickou gemologičkou Sandy de Vos. Minulosť, ruka v ruke s osudom, si necháva záležať i na tom, aby zaujímavo poprepletala životy hlavných hrdinov. Prináša viac ako len zakázanú lásku plnú utrpenia. Dokážu city odsúdené na zánik prežiť aj nemilosrdné predsudky spoločnosti? Nechajte sa vtiahnuť do deja knihy, ktorá vás nielen pobúri, ale i dojme nevinou skutočnej lásky, ktorá aj napriek všetkým problémom odovzdá ľudstvu svoje posolstvo. Viac sa dočítate v knihe s názvom Nesmieš ma milovať – (Farby lásky), ako i v rovnomennom pokračovaní Nesmieš ma milovať – (Prekliaty tanzanit).... celý text

Romány Pro ženy Literatura slovenská
Vydáno: , Brána
Originální název:

Farby lásky , 2016


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Farby lásky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

Rose-Mary
20.08.2023 5 z 5

Kniha od Moniky Würmové popisuje ve dvou liniích téma zakázané lásky. Jedním příběhem je život otrokyně Ashanti v kolonizovaném Kongu v 19. století. Hlavní hrdinka, Belgičanka Sandy, našla ve vyřazených knihách starý deník, v němž pisatelka popisovala krutý život otroků v tehdejším Kongu.
Svůj vlastní život popisuje v druhé linii knihy. Jako geoložka, která pracovala při zkoumání a certifikaci drahých kamenů, se dostala na 16-ti denní pracovní cestu do Saúdské Arábie, kde měla pracovat na zhodnocení a ocenění drahých kamenů po zemřelém králi. Zde poznává dva prince, královy následovníky.
Setkává se zcela neočekávaně s Rashidem, kterého poznala již v Belgii, při cestě taxíkem a posléze v šermířském kurzu, kde se jí podařilo ho v šermu porazit. Rashid ji pronásleduje, oba jsou do sebe zamilovaní. Kromě Rashida ji pronásleduje i princ Hasan, který je velmi hezký, ale je mladší než ona a nechce se s princem zaplést.
Konečné poznání, kdo vlastně Rashid je, ji poznamenává zjištěním, že jejich láska nikdy nemůže být naplněna. Rashid se jí ale nemíní vzdát a dělá vše pro to, aby z její společnosti nezmizel.
Kniha se mi moc líbila, dobře se četla, ale byla jsem zklamaná, že příběh zůstal nedokončený. Jak příběh otrokyně Ashanti, kterou odvezl její pán a ochránce Arthur Lambert z konžského pralesa do Belgie, tak i příběh Sandy a Rashida. Kniha má mít pokračování s názvem Nesmíš mne milovat- prokletý tanzanit.

Jurajovamaka
28.02.2021 5 z 5

Výborná. Velmi jednoducho sa číta. Zaujme vas dej. Neustále som na knižku myslela. Co asi bude ďalej. Ako to bude s hlavnou hrdinkou Ashanti. Pacilo sa mi aj prelínanie deja. Zo zápiskov z minulosti k prítomnosti a jej dnešnej povrchnosti a stupni priorít.
O D P O R Ú Č A M.❤
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡


LilianaFalcon
15.09.2020 4 z 5

Mám trochu rozporuplné pocity, protože se hlavní hrdinka chovala velmi dětinsky. A některé pasáže by si zasloužily zkrátit.
Jenže... Příběh s Ashanti byl neskutečně napínavý. A nakonec jsem vážně byla zvědavá, jak se to všechno vyvine s Rashidem a Sandy. Takže už jsem vážně zvědavá na druhý díl.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Farby lásky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených74x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených4x
v Knihotéce94x
v Chystám se číst35x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x