Němý řečník přehled

Němý řečník https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10673/nemy-recnik-10673.jpg 4 44 44

Nero Wolfe série

< 11. díl >

Proč byl umlčen ředitel Cheney Boone a kdo ho zavraždil? Který z vlivných průmyslníků je do zločinu zapleten? S touto závažnou a smělou vraždou, spáchanou před výroční schůzí národní průmyslové asociace, se musí vypořádat Nero Wolfe, detektiv oblíbený nejen pro svou sečtělost a zálibu v jídle. Pomáhá mu jako vždy Archie Goodwin, příležitostný hráč pokeru a bonviván, který pro slovo nejde nikdy daleko (proto se stal vypravěčem Wolfových případů).... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Silent Speaker , 1946


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Němý řečník. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

Česneksmedem
16.10.2021 3 z 5

Dávám poctivé tři hvězdy. I přesto, že to rozhodně není nejlepší kniha RS, tak to nebylo až tak špatné. Rozumím tomu, že někteří čtenáři současných detektivek se s „kecáním“ těžko smiřují a krve zde je také minimum. Pokud tuto knihu berete vyloženě jako oddychovku, tak snad nezklame.

konicekbily
07.05.2021 4 z 5

Pomalu se vracím do doby, kdy jsem přibližně před čtyřiceti lety přečetl několik knih o Nero Wolfe a jeho pravé ruce. Pokud mi čas a zdraví dovolí tak hodlám ještě pár knih o nich přečíst. Tuto knihu nebudu vychvalovat do nebes, ani ji zatracovat - je to prostě autorův dobrý standard a skvělá detektivka, u které jsem se nenudil.


zazvorka
12.02.2021 5 z 5

Nero a Archie mi vždy spraví náladu (ale na rovinu říkám, že manžel Nera vůbec nečte - prý jen samé řeči - takže pro každého to není). Někomu zde chybí více akce, mně to naopak vyhovuje. Napětí mám v životě dost, oceňuji, když mohu zpomalit. A u této série se mi to opravdu daří. Nehltám stránky (což je můj nešvar u napínavých knih), ale pěkně poklidně si užívám - dialogů (okouzlilo mne Archieho tvrzení, že prvních 15 minut hovoří s dívkou o jejích přednostech, pravda s dívkou nad 50 let už jen 5 minut...) jídla, celkové atmosféry. Němý řečník mne překvapil nejen tím, že Nero opustil dům, ale mj. také tím, že Fritz přijal pomoc paní Boonové při přípravě chlebíčků a Nero to akceptoval! Šok! A pak že to není akční :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Němý řečník v seznamech

v Přečtených69x
ve Čtenářské výzvě4x
v Doporučených5x
v Knihotéce63x
v Chystám se číst9x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x