Nepohodlní filozofové přehled

Nepohodlní filozofové https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/296249/bmid_nepohodlni-filozofove-oAJ-296249.jpg 3 9 9

Konfucius, Sokrates, Seneca, Avicenna, Hus, ale i Nietzsche nebo Marx a mnoho dalších myslitelů svými názory a idejemi předběhli dobu v níž žili. Často se ocitali ve sporu s vládnoucí mocí nebo se stávali terčem nevzdělanců. Jejich pohnuté osudy měly zpravidla tragické pozadí: zůstávali nepochopení, navíc pronásledovaní jako rebelanti a kacíři.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nepohodlní filozofové. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

VAnna
03.02.2024 3 z 5

Za mě povedená kniha, vypráví život 20 filozofů, jejich dílo a dopad na společnost - pro mě dostačující. Občas jsou v knize nudnější pasáže.

Thevar
24.05.2022 2 z 5

Autor knihy je vystudovaný historik a myslím, že se to v knize dosti odráží. Namísto zkoumání myšlenek těchto nepohodlných „filozofů“ kniha z velké části popisuje spíše historické souvislosti jejich doby, což jistě není nic špatného a mnozí to jistě uvítají, jen osobně jsem měl jiná očekávání. Tudíž neočekávejte barvitý rozbor filosofických myšlenek velikánů, ale spíše historické doplnění životů různých historických osobností.


Dobraadresa
06.08.2020 2 z 5

Mírně nudné životopisy víceméně náhodně vybraných osobností, z nichž některé jsou opravdu i filozofy. Výklad je podaný dost školometsky, ale vlastně s touhou po jisté poctivosti. Jakože OK, proč ne.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nepohodlní filozofové v seznamech

v Přečtených15x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených1x
v Knihotéce10x
v Chystám se číst5x
v dalších seznamech1x