Nenechte svůj mozek zahálet přehled

Nenechte svůj mozek zahálet
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248670/bmid_nenechte-svuj-mozek-zahalet-248670.jpg 4 16 16

Jak přimět mozek, aby se pustil novými cestami? * Jakými způsoby zlepšit práci svého mozku? * Proč se vyvarovat multitaskingu a posilovat koncentraci? * Kolik stresu si můžeme ušetřit prožíváním přítomnosti a meditací? * Jak se snadněji motivovat a posilovat svou vůli? * Co se děje v mozku, když se rozhodujeme? * Jak rozvinout kreativitu a snadněji se učit? * Jak nám pomáhá pohyb, spánek a strava? * Jak si spolehlivě pamatovat? Na tyto a mnohé další otázky naleznete odpověď v knize několikanásobné juniorské mistryně světa v paměťových disciplínách a autorky bestselleru Jak si vybudovat fantastickou paměť. Po jejím přečtení už váš mozek nikdy nebude stejný jako dřív! V tomto "návodu k použití vlastní hlavy" se vám otevírá cesta k těm nejneuvěřitelnějším schopnostem vašeho mozku. Naučíte se rozpoznat nástrahy vlastní mysli, ať už jde o prokrastinaci, sebepřetěžování či různé bloky, zjistíte, jak se jim vyhnout a jak se soustředit na to, co vás posune dál - k vaší skutečné genialitě. Díky spoustě skvělých tipů toho každý den zvládnete více za kratší dobu, budete pracovat koncentrovaněji, s vyšší motivací a disciplínou, zlepšíte svou kreativitu, paměť a schopnost učit se nové věci. Bude vás to také mnohem více bavit a práci svého mozku si skutečně užijete. "Kdyby byl lidský mozek natolik jednoduchý, abychom mu rozuměli, byli bychom tak hloupí, že bychom mu nakonec stejně nerozuměli." Jostein Gaarder, Sofiin svět... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nenechte svůj mozek zahálet. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

dawson321
28.04.2019 3 z 5

Líbily se mi citáty na začátku každé kapitoly. Jinak mi kniha přišla čtivá. Takový souhrn informací o mozku pro laiky.

PavlínaAlžběta
22.12.2017 4 z 5

Knihu jsem si koupila ze zvědavosti a nevím co přesně jsem čekala. Kniha obsahuje 14 kapitol, ale přesto je velmi útlá. Mladá autorka, která na začátku knihy popisuje odborně, ale i laicky co se v mozku děje, jak náš mozek pracuje, jak se skládá, v další kapitole se zaměřuje na myšlení, myšlenky, experimenty s myšlením, dále se dočtete jak může být mozek přetěžován a jak se tomu vyrovnat nebo vyvarovat, najdete rádce na efektivitu práce se svým myšlením a fungováním, dočtete se o nepozornosti, stresu a výkonu, jak ulevit mozku a vědomí od negativního, motivace, jak se rozhodovat a jak být produktivní a kreativní. Chvílemi zajímavé, chvílemi nudné, chvílemi jsem nechápala co tím autorka chtěla říci, najdete v knize různá cvičení pro váš mozek. Počtení v celku zajímavé.


Dandy1
15.04.2016 2 z 5

Kniha mě zklamala. Proti jiným knihám s podobnou tématikou působí jako školní práce. Takový výcuc z jiných prací, bez hloubky.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nenechte svůj mozek zahálet v seznamech

v Přečtených19x
v Knihotéce7x
v Chystám se číst7x
v Chci si koupit3x

Autorovy další knížky

Christiane Stenger
německá, 1987
2011  74%Jak si vybudovat fantastickou paměť
2015  71%Nenechte svůj mozek zahálet