Nenech to být přehled

Nenech to být
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/414154/bmid_nenech-to-byt-9fK-414154.jpeg 4 489 489

S bezkonkurenčně porcí napětí a emocionálního vhledu prozkoumal Harlan Coben ve svém novém thrilleru, jak mohou velká tajemství a malé lži zničit vztahy nejen v jedné rodině, ale v celém městě. Detektiv Napoleon Nap Dumas se už patnáct let snaží nalézt odpověď na dvě otázky – kdo zabil jeho bratra-dvojče Lea a jeho přítelkyni Dianu a kam a proč zmizela jeho láska Maura. Teď se zdá, že natrefil na ty správné stopy. V souvislosti s vyšetřováním vraždy byly objeveny Mauřiny otisky prstů. S každým dalším krokem, který Nap učiní, se však vynořují nové otázky – o ženě, kterou miloval, o přátelích z dětství, o nichž si myslel, že je zná, o vojenské základně, poblíž které vyrůstal, a zejména o Leovi a Dianě, jejichž smrt byla temnější a zlověstnější, než si Nap vůbec dokázal představit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Knižní klub
Originální název:

Don't Let Go , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nenech to být. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (156)

Kristulda
17.04.2024 3 z 5

První kniha od autora. Chtezjsem si přečíst jeho knihu z toho důvodu, že jsem shlédla seriály na Netflixu, něco mě bavilo něco méně. Tato kniha byla taková slabá, hlavní hrdina mi vůbec nepřirostl k srdci, vlastně žádná postava, možná Ellie...
Nesedlo mi to, už nebudu číst další jeho knihy a to z toho důvodu, že můj seznam čítá spousty lepších autorů a zajímavějších knih.

soukroma
11.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Tak nevím, tentokrát mne Coben nepěkně nudil až otravoval. Kam asi bude směřovat zápletka, to naznačil již v samotné úvodní poznámce - raketové odpalovací základny v každém maloměstě v New Jersey.
Začátek jakž takž, ale pak to nikam nepostupuje, divné postavy včetně hlavního hrdiny, kde i to jméno je na pováženou - Napoleon (Nap) Dumas (aspoň že má francouzský původ). Vší silou dočteno, zda autor přeci jen nevykřeše aspoň na závěr něco kloudného: nestalo se, závěr je skoro ještě horší než celá táhnoucí se zápletka - nedovolil si nechat vše na vládě a jejích tajných bezpečnostních aktivitách (ale mučení, waterboarding, si neodpustil), tak vypracoval hodně neuvěřitelné vysvětlení dění před 15 lety...
Podprůměr obecně, a podpodprůměr na autora, který mne povětšinou dovede aspoň něčím zaujmout. Hodnotím jako zcela ztracený čas, měla jsem odhodit dávno před polovinou... 55%

V úvodu jsem aspoň od autora našla několik velice trefných popisů, tentokrát žalu ze smrti blízké osoby. Nemohu než plně souznít:

"Několik týdnů mne všichni zahrnovali pozornostmi, ale pak je to přešlo. Vzpomínám si, že když jsem se zhoršil v dějepise, paní profesorka Freedmanová si mě zavolala a řekla mi, laskavě, ale nekompromisně, že se nesmím vymlouvat na tvou smrt. Měla pravdu, život jde dál, jak má, i když se to zdá být úplně nehorázné. Když máte smutek, máte aspoň něco. Ale když se smutek otupí, co zbude? Jdete dál, a já jít dál nechtěl."

"Někdo tvrdí, že první krok v procesu žalu je odmítnutí přijmout nepříjemnou skutečnost. Já zjistil, že opak je pravdou. První krok je úplné a okamžité pochopení situace. Dozvíte se tu zprávu a hned si uvědomíte, jak je naprosto zničující, že není odkladu, že smrt je konečná, svět se vám zhroutil a vy už nikdy nebudete takoví jako dřív. Uvědomíte si to během několika vteřin, netrvá to déle, To uvědomění vám zaplaví žíly a úplně vás smete, Srdce vám pukne a podlomí se vám kolena. Každá část vašeho já se povolí, sesype a vzdá. Chcete se schoulit do klubíčka. Chcete se po hlavě vrhnout do propasti a padat a nikdy se nezastavit.
V té chvíli se dostaví odmítnutí.
Zachrání vás. Rychle vztyčí ochranný plot. Popadne vás a drží, nenechá vás vyskočit z okna. Sáhnete na rozpálená kamna. Odmítnutí stáhne vaši ruku zpět."


putpuda
23.02.2024 3 z 5

Přemýšlela jsem o hodnocení a nějak se nemůžu rozhodnout.
Čtivé bezesporu, to pan Coben umí velice dobře! ;).
Ale nějak jsem se nedokázala úplně vžít do příběhu...ale konec me překvapil, myslela jsem, že to bude úplně jinak.
Předchozí jsem četla Chlapce z lesů a to se mi líbilo o trochu víc, takže dávám 3 a půl *

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Každý člověk má své naděje a sny.


Kniha Nenech to být v seznamech

v Právě čtených5x
v Přečtených648x
ve Čtenářské výzvě70x
v Doporučených18x
v Knihotéce316x
v Chystám se číst207x
v Chci si koupit48x
v dalších seznamech4x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány tajemství

Autorovy další knížky

Harlan Coben
americká, 1962
2016  80%Cizinec
2015  84%Chybíš mi
2008  87%Temné lesy
2014  78%Šest let
2017  86%Smrt v zádech