Nemý svedok přehled

Nemý svedok
https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445090/bmid_nemy-svedok-Cy2-445090.jpeg 5 596 596

Hercule Poirot série

< 16. díl >

Pri príležitosti storočnice tvorby legendárnej Agathy Christie a stých „narodenín“ jej nemenej legendárneho hrdinu – geniálneho súkromného detektíva Hercula Poirota – vychádza skvelý detektívny román Nemý svedok v novom vydaní. Keď bohatá stará dáma Emily Arundellová nešťastne spadne zo schodov, všetci ju presviedčajú, že na vine je jej nezbedný foxteriér Bob, ktorý na schodoch nechal gumenú loptičku. Čím dlhšie Emily o svojom páde premýšľa, tým si je istejšia, že niekto z jej chamtivých príbuzných sa ju pokúša zabiť. Napokon sa so svojimi podozreniami zverí slávnemu detektívovi Herculovi Poirotovi. Jej list zo 17. apríla sa však záhadne oneskorí – dostane sa k nemu až koncom júna. Vtedy je Emily Arundellová už takmer dva mesiace mŕtva…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Slovenský spisovateľ
Originální název:

Dumb Witness , 1937


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nemý svedok. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (80)

pepa4081
03.06.2024 4 z 5

Jeden ze známých případů. Skvělé čtení.
Velmi uspokojivé.

sgjoli
05.05.2024 4 z 5

Němého svědka jsem viděla nejdříve zfilmovaného s Davidem Suchetem. Ke knize., resp. audioknize, jsem se dostala až nyní. A i když nehodnotím 5 hvězdami, jsem přesto spokojená.
V případě tohoto příběhu jsem si matně vybavovala rozuzlení, kdo je pachatel a jakým způsobem Poirotovi dojde ten poslední kousek skládačky, aby s určitostí mohl pachatele usvědčit. Ale nevěděla jsem, že se filmové zpracování v některých detailech liší. To ale nic neměnilo na tom, že jsem si tu Poirotovo pátrání krok po kroku užila. Poirotovo pravidelné špičkování a konfrontace s kapitánem Hastingsem, což mne vždycky dost baví, jsou pak už jen třešinkou na dortu.
Důvod, proč nehodnotím 5 hvězdami, je prostý - od autorky mám svých pár TOP titulů, na které nedám dopustit - a jak už mám autorku celkem dost načtenou/naposlouchanou, je čím dál těžší, aby se mezi mé nejoblíbenější knihy z pera autorky dostalo něco nového.
Každopádně tohle bylo moc dobré a určitě doporučuju.


Emik87
20.02.2024 5 z 5

Jeden z mých nejmilovanějších příběhů. Tentokrát má Poirot pomocníka. Bob je prostě skvělý.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (24. týden)

07.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nemý svedok v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených978x
ve Čtenářské výzvě87x
v Doporučených37x
v Knihotéce307x
v Chystám se číst95x
v Chci si koupit24x
v dalších seznamech7x