Odvážná volba přehled

Odvážná volba https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500662/bmid_odvazna-volba-fsk-500662.jpg 4 43 43

Nelítostní rivalové série

1. díl

Madeline Montgomeryová odedávna nesnáší – a v skrytu duše miluje – rošťáckého Gryffuda Daviese. Mezi jejich rodinami však po celá staletí vládne nenávist. Nyní se Gryff vrací z napoleonských válek, již jako hrabě z Powysu. Děsí se nudného života na venkově a rozhodne se zpestřit si ho románkem s Madeline, dívkou, kterou v dětství rád škádlil.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Reckless Match , 2021


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Odvážná volba. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

kacenka6144
16.01.2024 4 z 5

Příjemná historická romanťárna s nádechem dobrodružství. Doufám, že se dočkáme i dalších pokračování příběhů těchto dvou rodin.

pip11
22.09.2023 4 z 5

Zábavný příběh o dvou znepřátelených rodech. Příjemně čtivé a možná vydají i další díly.


Hypatia1010
14.09.2023 4 z 5

(SPOILER) Podle anotace jsem se na knihu hodně těšila. Ale nějak jsem se ze začátku nemohla do příběhu začíst. Přitom potenciál od začátku měl díky vtipným pasážím a i děj měl spád. Přesto nemohu říci, že bych od začátku četla knihu jedním dechem. Naštěstí se to zhruba po první třetině knihy změnilo a pak už jsem si příběh Madeline a Gryffa opravdu užívala. Jiskření mezi nimi částečně způsobené letitou rivalitou jejich rodin a částečně vzájemnou přitažlivostí dodal příběhu šťávu. Jejich špičkování mě donutilo se usmívat. Madeline byla sebevědomá, odvážná, chytrá a na tehdejší dobu emancipovaná. Gryff byl trochu rošťák, ale milý a sympatický, nešlo si ho nezamilovat. Společně tvořili opravdu zajímavý a roztomilý pár, dokonce by se dalo říct i dokonalý. Navíc v příběhu nechybělo napětí, takže si na své mohli přijít i čtenáři, kteří obvykle dávají přednost dobrodružnějším příběhům. Co se týče smírčího soudce spolčeného s pašeráky, vůbec mě to nepřekvapilo a vlastně jsem mu moc přála, že ho velitel celníků nechal zavřít.
Doufám, že se brzy dočkám pokračování série, kde se dozvím o osudech dalších rodinných příslušníků: Harriet, Carys, Tristana, Morgana a Rhyse. Rozhodně si to nenechám ujít.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Nalezení, Poslední hřebík a další knižní novinky (37. týden)

11.09.2022


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Odvážná volba v seznamech

v Přečtených45x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce74x
v Chystám se číst47x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

romantika

Autorovy knížky

2022  86%Odvážná volba