Nejdelší jízda přehled

Nejdelší jízda https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/356572/bmid_nejdelsi-jizda-WkM-356572.jpg 4 570 570

Jednadevadesátiletý Ira Levinson chce ještě naposledy zajet do hor na místo, kde strávil s milovanou Ruth líbánky. V hustém sněžení však přehlédne zatáčku. Na zledovatělém srázu se zlomenou rukou a rozbitou hlavou nezbývá Irovi než doufat, že si auta někdo všimne a zachrání ho. Při vědomí ho udržují vzpomínky na manželku, která zemřela před devíti lety. O pár desítek kilometrů dál se Sophia Danková, dcera slovenského emigranta a Francouzky, poprvé v životě jede podívat na býčí rodeo, aby přišla na jiné myšlenky po nepříjemném rozchodu. Seznámí se s vítězem závodu, sympatickým kovbojem Lukem. Luke žije jen s matkou na ranči, stará se o dobytek, koně, pěstuje zeleninu, stromy, každý den tvrdě pracuje, aby rodinný majetek ve finančních nesnázích zachránil. Sophia se ocitá ve světě, jenž má jen pramálo společného s pohodlným životem studentky dějin umění. Navíc Luke skrývá tajemství, které by mohlo jejich vztah ukončit. Ira a Ruth. Luke a Sophia. Dvě dvojice, jejichž osudy se nečekaně propletou. Kdo koho vlastně zachrání?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Longest Ride , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nejdelší jízda. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (155)

Silvisek
23.10.2023 5 z 5

Neuveritelny pribeh plnych emoci kdyz jsem cetla dej stareho pana, bylo mi z toho dost smutno konec byl super, ze aspon těm dvoum to prineslo stesti a klidale jinak musim rict ze opravdu krasny pribeh a super vzpominky stareho pana

Sarka1987
08.08.2023 5 z 5

Od N. Sparks můžu číst cokoliv a vím, že nikdy nezklame. Píše krásně, poutavě, napínavě. V tomto případě se mi i velmi líbil film. Jsou zde 2 příběhy a vy nevíte, o kterém chcete slyšet dříve.


be_pa
21.05.2023 5 z 5

Po pár prečtených stránkách jsem si uvědomila, že jsem kdysi viděla film a vlastně vím, jak se děj bude vyvíjet a jak všechno dopadne. Ale stejně jsem byla každou chvíli dojatá. Na jedné straně nelehký život Iry a Ruth a jejich příběh začínající za 2.sv.války. Na druhé straně studentka umění Sophia a farmář Luke.
Dávám plný počet.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (1)

Chtěl jsem věřit, že jsem získal Ruthino srdce vlastní zásluhou, a to jsem matce řekl. Rozesmála se a ujistila mě, že dělala jen to, co matky pro své syny dělají vždycky. A potom prohlásila, že je na mně, abych prokázal, že nelhala, protože to zase mají synové dělat pro své matky.


Kniha Nejdelší jízda v seznamech

v Právě čtených10x
v Přečtených812x
ve Čtenářské výzvě52x
v Doporučených78x
v Knihotéce407x
v Chystám se číst412x
v Chci si koupit97x
v dalších seznamech6x