Nechtěli jsme jet na moře přehled

Nechtěli jsme jet na moře
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73528/nechteli-jsme-jet-na-more-73528.jpg 5 194 194

Vlaštovky a Amazonky série

< 7. díl >

Vlaštovky se o prázdninách setkávají s mladým námořníkem Jimem a na jeho plachetnici Skřítek chystají plavbu po řece. Shodou nešťastných okolností je ale Skřítek jen s dětmi na palubě odnesen proudem z přístavu a ocitá se v mlze a větrné bouři na volném moři. Nejstarší chlapec John s vědomím odpovědnosti za životy svým mladších sourozenců se v obavě před nebezpečnými mělčinami při pobřeží vydává se Skřítkem na volné moře a děti tak čeká napínavá cesta z Anglie přes Severní moře do Holandska..... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Josef Hokr
Originální název:

We Didn't Mean to Go to Sea , 1937


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nechtěli jsme jet na moře. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (16)

m.dita
10.01.2024 5 z 5

Moje nejoblíbenější Ransomova kniha. Z celé série je nejpůsobivější a jediná, která popisuje opravdové dobrodružství, kdy jsou děti vystaveny skutečnému nebezpečí a nejedná se pouze o hru.

Rose-Mary
19.02.2023 5 z 5

Další z mých oblíbených knih Arthura Ransomea. Stejně jako ty předchozí, jsem ji přečetla už poněkolikáté. Tentokrát se v ní setkáme jen s Vlaštovkami, jejich maminkou, a poprvé s jejich čtyřletou sestřičkou Bridget. Všichni přijeli na východní pobřeží Anglie, kde se mají setkat s tatínkem, který se vrací z Číny.
John, Zuzana, Titty a Roger se náhodně seznámí s mladým Jimem, který se docela sám vrací na své lodi z noční plavby. Stanou se přáteli a Jim je pozve na jeho loď, a po setkání s jejich maminkou a jejím dovolením, se vydávají na dvoudenní plavbu po řece. Slíbí mamince, že za dva dny budou zpátky, aby nepromeškali příjezd tatínka.
Svůj slib nedokážou splnit. Stane se řada událostí a neočekávaných situací, kdy jsou sami, bez jejich přítele a kapitána Jima, v mlze odneseni na širé moře. Jak si s touto situací poradí?
Kniha je velmi napínavá, od samého začátku zajímavá až do konce.


Lastodont
12.06.2022 5 z 5

Rozhodně jedna z nejlepších Ransomovek.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (49. týden)

05.12.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nechtěli jsme jet na moře v seznamech

v Přečtených292x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených21x
v Knihotéce109x
v Chystám se číst15x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech3x