Nechajte, prosím, kvety žiť přehled

Nechajte, prosím, kvety žiť https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395187/mid_nechajte-prosim-kvety-zit-WR7-395187.jpg 4 135 135

Populárnemu francúzskemu advokátovi Duhamelovi, ktorý napriek lesku slávy žije prázdnym životom po boku krásnej a zlej ženy Yvonne a už ďalej nevládze znášať pochybné úspechy svojich senzačných procesov vybojovaných chladnokrvne a bez škrupúľ, sa po strašnej katastrofe podarí zmiznúť a začať so sfalšovanými dokladmi nový život. Ale už čoskoro ho dohonia tiene minulosti. Duhamel zúfalo bojuje o svoje šťastie. Sklamaný priateľmi, vydieraný a strhnutý do prúdu politického teroru, rozhodne sa napokon pre jediné východisko – vraždu. Geniálne naplánovanú, perfektnú vraždu...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Romány
Vydáno: , Smena
Originální název:

Bitte lasst die Blumen leben , 1983


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nechajte, prosím, kvety žiť. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (25)

Monika164
29.11.2022 5 z 5

Doporučuji, až na ten konec. Žádný happyend...

lucie2169
15.01.2022 3 z 5

První třetina knihy je k nepřežití. Klišé na klišé a k tomu nalejvárna o rovnosti všech černých, žlutých, bílých, oranžových a zelených ras, nebo o úžasných nevinných dětských dušičkách a zlých dospělých, kteří utiskují dobromyslné imigranty a osnují nebezpečné válečné konflikty. Já vím, že život přistěhovalce v Německu osmdesátých let asi nebyl žádný med, ale myslím si, že vyhrocený nacionalismus přiživují právě podobné jednostranné levičácké bláboly. Navrch autor přidává srdceryvné historky o hodných náccích, kteří za války zachraňovali tisíce životů, či o velkomyslných němčourech, kteří do hladovějícího Polska posílali balíky potravin, přestože jim Poláci ve válce zavraždili otce. Člověk by se málem rozplakal. Zdaleka nejhorší je ovšem nepřirozené vrkání obou hlavních protagonistů, skoro bych řekla, že byl Simmel teplouš, protože něco takového se jen tak nevidí. Zbylá část knihy je ale celkem napínavá a ke konci se autor zmůže i na nějakou rozumnou myšlenku, kterou stojí za to uchovat v hlavě. Takže pokud máte hooodně času, tak možná i doporučím, mj. i pro sugestivní vylíčení atmosféry paralyzujícího strachu před novou válkou v západní Evropě osmdesátých let, což bylo pro mě, Husákovo dítě, něco zcela neznámého. P.S. Poprvé jsem četla někdy v sedmnácti a byla jsem nadšená: člověk se holt mění.


Babo
18.12.2020 4 z 5

Dala bych klidně i 5*,ale protože se mi děj zdál poněkud nepravděpodobný, se spoustou náhod , tak dávám jen 4.
Na druhou stranu,když se člověk oprostí od toho jestli se něco takového může stát,tak je kniha velice dobře napsaná , napínavá i dojemná .
V době , kdy se příběh odehrává jsem měla úplně jiné starosti i zájmy než sledovat politiku a dění ve světě .
Necítila jsem se ohrožená možnou atomovou válkou ,ale co je horší ,ani si nepamatuju,že by v Polsku byla situace tak zlá .
Takže kromě zajímavého příběhu i nové informace ,což je moje ostuda :-)
Simmel je ale skvělý vypravěč a tak určitě sáhnu i po dalších knihách. Ani tato nebyla první.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Nechajte, prosím, kvety žiť v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených258x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených8x
v Knihotéce145x
v Chystám se číst32x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x