Návrat ze SSSR (a Poopravení "Návratu ze SSSR") přehled

Návrat ze SSSR (a Poopravení "Návratu ze SSSR") https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521093/bmid_navrat-ze-sssr-a-poopraveni-navratu-bfW-521093.jpg 5 31 31

Slavné dílo jednoho z nejvýznamnějších francouzských a potažmo evropských spisovatelů minulého století. Kniha, která nejen ukázala, že její autor dokáže vidět víc, než fasády domů, kolem kterých jezdí. Je to zároveň kniha, která vedla k zásadnímu rozkolu v intelektuálních kruzích 30. let a byla jednou z prvních, které vedly k pochopení skutečné podstaty toho, kam směřovalo sovětské Rusko a celý experiment budování komunismu. Její obsah získává novou aktuálnost ve světle posledních událostí na území bývalého SSSR.... celý text

Literatura naučná Žurnalistika, publicistika
Vydáno: , Bourdon
Originální název:

Retour de l'U.R.S.S. / Retouches à mon Retour de l'U.R.S.S. , 1937


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat ze SSSR (a Poopravení "Návratu ze SSSR"). Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Jrsnbl
01.05.2023 4 z 5

Perfektní čtení! Přesvědčený francouzský komunista André Gide vkládá do Sovětského svazu a s ním spojeného boje za spravedlivou společnost veliké naděje. Návštěvou je ovšem rozčarován a vypisuje se o ní v knize Návrat ze SSSR, kde se zaměřuje na to, proč má Sovětský svaz k beztřídní a pokrokové společnosti daleko.

Unikátní spis.

Benny215
10.01.2023 4 z 5

V poslední době jsem četl dvě knihy, tuto a Ruský deník od Anny Politkovské, je až mrazivá ta podoba a to od vydání té první uběhlo už skoro 90 let. A opět tomu tenkrát lidé nevěřili, jsme nepoučitelní!


tereza0319
27.08.2022 5 z 5

Komunismus jsem zažila sotva pár let a přijde mi, že to psal někdo, kdo se něčím solidním sjel. Je opravdu neuvěřitelné, co se dělo. Proč jen ta knížka ve své době neovlivnila víc lidí?!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Návrat ze SSSR (a Poopravení "Návratu ze SSSR") v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených40x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených7x
v Knihotéce22x
v Chystám se číst31x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x