Návrat Sherlocka Holmesa přehled

Návrat Sherlocka Holmesa
https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422954/mid_navrat-sherlocka-holmesa-Ntf-422954.jpg 5 504 504

Sherlock Holmes, podobne ako mnohí veľkí umelci, žil pre samo svoje umenie a často odmietol pomôcť boháčom a mocným tohto sveta, ak v ňom ich prípad neprebudil záujem. Na druhej strane obetoval týždne tej najintenzívnejšej práce záležitostiam obyčajných ľudí, ak sa ich prípady vyznačovali čímsi zvláštnym alebo dramatickým, čo prebúdzalo jeho predstavivosť a čo bolo výzvou pre jeho mimoriadne schopnosti. Jeho neustále sa šíriaca povesť prinášala so sebou aj čoraz rozsiahlejšiu prax a z detektíva sa stal veľmi zamestnaný človek. Doktor Watson vo svojich zápiskoch uchoval podrobnú dokumentáciu o prípadoch, ktoré spolu riešili, a ako sám otvorene priznáva, z toho obrovského množstva je preňho mimoriadne ťažké vybrať tie, ktoré si zaslúžia zverejnenie. Podkladom pre drobné príbehy v zbierke poviedok Návrat Sherlocka Holmesa sa nakoniec stali kauzy, ktoré vzbudili záujem ani nie tak brutalitou zločinu, tvoriaceho ich jadro, ale skôr dômyselnosťou a dramatickosťou ich riešenia. Naša kniha prináša poviedky: Prázdny dom Staviteľ z Norwoodu Tancujúce figúrky Osamelá cyklistka Kláštorná škola Čierny Peter Charles Augustus Milverton Šesť Napoleonov Traja študenti Zlatý cviker Chýbajúci ragbista Abbey Grange Druhá skvrna... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Povídky
Vydáno: , SnowMouse
Originální název:

The Return of Sherlock Holmes , 1903


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Návrat Sherlocka Holmesa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (47)

Margherita_N
17.04.2024 5 z 5

Autor vyslyšel čtenáře a vrátil Sherlocka Holmese mezi živé. Slavný detektiv opět vyhledá svého společníka Watsona a navážou tam, kde skončili, jako by žádné dva roky truchlení nebyly. Líbilo se mi to moc, všechny povídky jsem okomentovala samostatně v sekci Část díla.

janina66
17.04.2024 3 z 5

Sherlock Holmes není moje parketa. Ale nejspíše to bude výběrem povídek. Některé mě bavily a byly velmi zajímavé, ovšem většina z nich dost krkolomných a nezáživných.
Celou audioknihu jsemměla půjčenu z knihovny. Ale celá najednou se nedala poslouchat. Max. 3 povídky.


Lolila
15.04.2024 5 z 5

Klasika, ktorá neomrzí. Čo viac dodať? :-)

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Návrat Sherlocka Holmesa v seznamech

v Právě čtených12x
v Přečtených804x
ve Čtenářské výzvě38x
v Doporučených49x
v Knihotéce408x
v Chystám se číst96x
v Chci si koupit17x
v dalších seznamech8x