Agent-chodec přehled

Agent-chodec https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423729/bmid_navrat-krale-sumavy-2-agent-chodec-rEN-423729.jpg 4 52 52

Návrat Krále Šumavy série

< 2. díl >

Druhý díl komiksové trilogie na motivy románového bestselleru Davida Jana Žáka Návrat Krále Šumavy zachycuje přerod bývalého pohraničníka Josefa Hasila v legendárního Krále Šumavy. Po útěku z pracovního lágru přichází do válkou rozvráceného Bavorska mezi uprchlíky z komunistického Československa. Brzy se dostane do hledáčku tajných služeb na obou stranách Železné opony – americké kontrarozvědky i československé Státní bezpečnosti. Právě z jejích řad vzejde Hasilův úhlavní protivník, kapitán Fišer. Začíná nebezpečná hra o život, nelítostný souboj psance a muže zákona, v němž občas není jasné, na které straně kdo skutečně stojí. Napínavý děj se odehrává mezi divokým pohraničím a pražským ústředím StB, je protkaný intrikami a nečekanými zvraty v houstnoucí atmosféře studené války. Inspirováno skutečnými událostmi.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Agent-chodec. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

Hwaelos
26.05.2022 5 z 5

Mašek v tomhle díle opravdu zaválel. Napětí by se dalo krájet a jednotlivé příběhové linie se rozbíhají a spojují v napínavý celek. Jedinou drobnou vadou na kráse je fakt, že Osohova kresba je výrazně schematičtější. Mnozí si u prvního dílu stěžovali na ztrátu orientace v postavách a nepřehlednost děje. Považuju to za lazy reading. Osoha čtenáře nutí číst pozorně, interpretovat detaily a hraje si výborně i s rozvržením panelů, kde nabývá významu i šířka škarpy. To sice platí i pro druhý díl, ale zároveň je znát, že je linka mnohem jednodušší, pozadí méně prokreslené a výtvarný celek tím mírně trpí. Přičítám to trochu objemu druhého dílu, ale stejně je to škoda.

ArthasKarfa
19.02.2022 3 z 5

Akčnější než první díl, nicméně zůstal problém s tím, že člověk často nevěděl o jakou situaci a postavy se jedná. Některé pasáže velmi zdlouhavé.


jarynek
03.10.2021 4 z 5

Líbilo se mi více než první díl. Děj byl plynulejší a akčnější, k tomu celkem dobře budované napětí. Šrouby v republice se utahují a StB je čím dál více na koni. Je dobré si připomínat tyto časy i v dnešní době. Černobílá kresba mi k tomuto vyprávění přijde příhodná. Těším se na závěrečný díl.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Návrat krále Šumavy 3: Opona se zatahuje

18.12.2020


Knižní novinky (49. týden)

01.12.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Agent-chodec v seznamech

v Přečtených66x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených1x
v Knihotéce28x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech1x