Následky přehled

Následky https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/166121/bmid_nasledky-4L8-166121.jpg 3 67 67

Příběh Sáry Farberové, jednatřicetileté ženy, která před třinácti lety strávila tři roky zavřená ve sklepě se třemi dalšími dívkami. Jednou z nich byla její nejlepší přítelkyně, která věznění nepřežila. Sára se nyní snaží vyléčit z posttraumatické stresové poruchy a začít znovu žít, dozvídá se však, že její únosce by mohl být propuštěn na podmínku. Z vězení jí posílal dopisy, které Sára nemůže nadále ignorovat. Pomocí náznaků obsažených v dopisech může zabránit tomu, aby sadistický psychopat znovu ubližoval. Musí však překonat své fobie a vyrovnat se s nenávistí svých společnic ze sklepa, které se rozhodly navždy ji vyškrtnout ze svého života. Společně s ostatními bývalými zajatkyněmi zjišťuje, že zvěrstva a brutalita ještě zdaleka nejsou u konce, a začíná hledat cestu, jak se osvobodit od minulosti. Psychologicky laděný příběh vyprávěný v první osobě má v sobě introspektivní brilantnost knih Tany Frenchové. Postava Sáry připomene čtenáři i Clarice Starlingovou z Mlčení jehňátek.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Host
Originální název:

The Never List , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Následky. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (19)

verden
08.10.2021 3 z 5

(SPOILER) Strašne ma to bavilo zhruba do doby, kým Sarah a Tracy naložili do dodávky. Odvtedy ma každé ďalšie odhalenie len viac a viac sklamalo.

Veronika33
20.07.2020 3 z 5

Túto knihu som sa odhodlávala prečítať minimálne 5 rokov, stále ma zaujalo niečo iné, konečne na ňu prišlo a musím povedať, že teda nič moc, tažký priemer. Dej príbehu častokrát viazol, postavy neveľmi sympatické, pointu som uhádla už na začiatku. Sarah ma častokrát vytáčala. Čítanie knihy mi trvalo dosť dlho kvôli pomalému rozjazdu deja, trocha nuda. Uvidím ako ma zaujme druhá kniha od spisovateľky.


trudoš
01.04.2020 3 z 5

Skvěle napsané, ale hrozně bezdějové. Postavy vyprávění sice neustále odhalují další a další děsuplná fakta o pozadí svého únosu, ovšem zápletka jako taková stagnuje. Tedy její ústřední motiv - jestli po nich pachatel znovu jde nebo ne. Zcela na hlavu je pak postavené jednání policie, která podle Koethi Zanové evidentně neumí ani do dvou počítat. Takže něco jako prověření zločincovy minulosti se nekoná, což autorce následně umožňuje tahat z klobouku překvapivá odhalení, právě podle toho, nakolik aktuálně je potřebuje. Kouzelník Pokuston hadr.
Ale jak jsem psal na začátku, uhrančivá stylistika tomu rozhodně propůjčuje neuvěřitelnou čtivost. Především zpočátku, kdy příběh ještě halí závoj tajemství, se od knihy nedá prakticky odtrhnout. Stejně tak musím pochválit perfektně zvládnutou psychologii unesených žen, včetně „následků“ jež prožívají po své záchraně. Asociální hrdinky já zkrátka rád a tady jsem byl plně uspokojen. Teď ještě obsadit je do něčeho, co si z logiky nedělá dobrý den.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (13. - 20. 10.)

12.10.2013


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Následky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených85x
v Doporučených2x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst23x
v Chci si koupit4x
v dalších seznamech1x

Autorovy další knížky

Koethi Zan
americká
2013  69%Následky
2018  63%Služobnica