Naše město pod tíhou času přehled

Naše město pod tíhou času https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/106808/bmid_nase-mesto-pod-tihou-casu-rzs-106808.jpg 5 8 8

Dovedete si představit, co se dělo na území vašeho města či vesnice od pravěku po dnešek? Že ne? Tato knížka vás prostřednictvím podrobných obrázků a příčných řezů seznámí s tím, jak se vyvíjely rané osady až do podoby dnešních moderních metropolí. Prohlédnete si, jak nové budovy vyrůstaly na základech starých, kdysi vznešených staveb, které "odnesl a zavál" nejen čas, a dozvíte se, proč jiné stavby přežily celá staletí.... celý text

Pro děti a mládež Encyklopedie
Vydáno: , Svojtka & Co
Originální název:

City across time


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Naše město pod tíhou času. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

papada
16.04.2024 5 z 5

Tuhle knížku si vybral můj tříletý syn v knihovně a zalíbila se nám doma natolik, že jsme ji dnes koupili, abychom se k ní mohli kdykoliv vrácet. Je to krásně a srozumitelně zpracovaná knížka o vývoji měst v průběhu staletí - od pravěku po současnost. Obrazová stránka knihy je naprosto jedinečná - bravurně zakomponovává předchozí archeologické vrstvy do těch následujících s tím, jak jde čas.

nnell
22.11.2016 5 z 5

Naprosto nesouhlasím s pohledem zuzi1162. Zásadní přínos knihy není v textu, ale v zobrazení vzniku historického nadloží a jeho postupného vývoje od pravěku do dneška (a možnné budoucnosti). Z tohoto pohledu kniha srozumitelně a jasně vysvětluje vývoj stratigrafie (archeologických vrstev a jejich vztahů) a jejich možné interpretace. Rozhodně nejde o nic, co by se běžně učilo v dějepise a byla o tom obecná povědomost.


zuzi1162
14.04.2015 3 z 5

Nooo, ilustrace hezké. Informace odhaduju tak pro 8-12 let, takže jako doplněk k dějepisu dobré. Pro tenhle věk asi adekvátní. Ale jinak jsem nějak měla pocit, že je toho nějak málo. Nic nového, než se dozvíte v dějěpisu ve škole, tam bohužel není.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Naše město pod tíhou času v seznamech

v Přečtených7x
v Doporučených2x
v Knihotéce4x
v Chci si koupit1x

Autorovy knížky

2011  90%Naše město pod tíhou času