Najväčší obchodník na svete přehled

Najväčší obchodník na svete
https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268733/mid_najvacsi-obchodnik-na-svete-Fvp-268733.png 4 118 118

Každá generácia vytvára svoju "mocnú literatúru". Tento druh literatúry má schopnosť doslova zmeniť život svojho čitateľa. Osudom knihy Najväčší obchodník na svete je ovplyvniť tisíce životov. Je tu dvetisíc rokov stará legenda o opatrovateľovi tiav Hafidovi a jeho neuhasiteľnej túžbe zlepšíť svoje nízke životné postavenie. Aby dokázal, čo v ňom je, poslal ho jeho pán, majiteľ karavány a veľký obchodník Pathros, do Betlehema predať jediné rúcho. Hafid zlyháva a namiesto toho aby rúcho predal, zo súcitu ho daruje práve narodenému dieťaťu v jaskyni neďaleko hostinca. Hafid sa vracia ku karaváne s hanbou, sprevádza ho však žiariaca jasná hviezda nad hlavou. tento úkaz si Pathros vyloží ako znamenie bohov a dá Hafidovi desať starodávnych zvitkov, ktoré obsahujú múdrosť potrebnú na naplnenie všetkých chlapcových ambícii. Tento nadčasový príbeh uvádza aj úplný rukopis z pôvodných zvitkov. S použitím ich tajomstva úspechu sa Hafid stáva najväčším obchodníkom na svete a to, čo pomocou nich dosiahol on, môžete s nimi dosiahnuť aj vy... pretože my všetci sme "obchodníci"... a úspech, ktorý v živote dosiahneme, veľmi závisí od otho, ako sa "predávame" iným. Nadlho si zapamätáte poslednú kapitolu knihy... ako unavený, bohatý a úspešný Hafid, Najväčší obchodník na svete, odovzdáva desať zvitkov veľmi zvláštnemu človeku.... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Citadella (SK)
Originální název:

The greatest salesman in the world. , 1968


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Najväčší obchodník na svete. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

MichalOR
04.01.2024 4 z 5

Za mě trochu sporné. Chtěl bych znát názor fundovaného psychologa. Knihu jsem mohl mít už "100x" přečtenou, ale rozhodl jsem se postupovat podle instrukcí v 1. svitku, tzn. číst každý svitek 30 dnů 3x denně, a to ještě v těch "nejvnívavějších" chvílích - ráno po probuzení, po obědě a večer před ulehnutím. Jasně, že to tak vždy nejde .. Navíc kdo najde tyhle 3 klidné chvíle každý den během toho celodenního běhu.. Ale to je jiná problematika. Ten nápad autora k takovéto koncepci motivační knihy je super. Nicméně knihu pak budete každodenně číst skoro celý rok. To je pak na každém, jak k tomu přistoupí, aby mu to dávalo smysl v jeho konkrétní situaci.
Co mě vadí je to, že na mnoha místech jsou v textu použity negativní představy / formulace, snad je to poplatné době vzniku, vývoj se přece jen posunul dál. První svitek jsem si sám pro sebe přeformuloval. V aktuálním pátém svitku si rozhodně nechci do paměti zapisovat představu, že moje děti "zítra odejdou" a moje žena také "zítra odejde". Jasně že je to "jenom jako", ale nesedí mi to tam. Kromě toho - pokud bych dnes opravdu žil poslední den svého života, daleko spíš by se mi sevřela pr...el s tím, že nejspíš budu večer skládat "účty" za svůj život, a úplně nevím, jestli bych se snažil právě v tento den "navštívit co nejvíc zákazníků a vydělat co nejvíc zlata". Uznávám, že trochu vytrhuji z kontextu a smysl toho svitku je jiný - prostě ten poslední den prožít nejlépe, jak to jde.
Takže celkově hodně záleží, s čím do četby každý čtenář jde a co chce z knihy získat - zejména aktivním čtením a prožíváním svitků a aplikací ve vlastním životě. Kdo si chce prostě přečíst další motivační knihu, tak bude spokojen (ale je fakt, že samotným přečtením se člověk o moc dál neposune).

lucin_a
17.08.2022 5 z 5

Krátká a poučná.


VeruMalfoy
02.01.2022 5 z 5

Tato kniha je důkazem, že i velká, krásná poselství se dají vměstnat i do malé, tenké knížky. Je ten typ knihy, který budete číst několikrát, abyste si postupně vryli do paměti všechna její krásná životní ponaučení a hluboké myšlenky. Já se k ní určitě vrátím několikrát, protože je plná mouder a čte se doslova jedním dechem. Pozvedne vás na duchu a po jejím dočtení se budete cítit jedineční.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Najväčší obchodník na svete v seznamech

v Právě čtených7x
v Přečtených189x
ve Čtenářské výzvě8x
v Doporučených23x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst67x
v Chci si koupit32x

Štítky knihy

marketing obchodování, prodej

Autoři knihy

Ivo Toman
česká, 1966
Og Mandino
americká, 1923 - 1996