Procitnutí do spiknutí přehled

Procitnutí do spiknutí
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406615/bmid_procitnuti-do-spiknuti-M9R-406615.jpg 3 1 1

Naefar série

1. díl

Jednoho rána najdou mniši z kláštera Mořského slunce v zahradách podivného "hosta". Z mladého muže se ještě kouří, jako kdyby právě prošel hlubinami podsfér. Nevzpomíná si na své jméno, ale jasně poznává zbraně, které má u sebe. Zakrátko se taky ukáže, že má velmi nebezpečný výcvik. Pronásledují ho noční můry, které se mu však snaží něco sdělit. I když je jeho paměť záhy napravena, spíš to problémy přináší, než řeší. Svět tajných služeb a bratrstev, ve kterém fungoval na rodném světě, pracuje totiž na Namidu úplně stejně. Jen ve větším rozsahu a propletení. Pravidla jsou však jiná, stejně jako celá realita. Stává se tak pěšákem ve hře těch zkušenějších a postupně se zaplétá do zpravodajských her, které se rozběhly už před jeho příchodem. Prostředí mu však nabízí mnohem více možností, on zase přináší svěží pohled na věci. Jeho první dny i noci v nové práci tak přináší poznání, seznamování, kuriozity i riziko. Po nočních můrách někdy přichází probuzení do klidného rána. A po snech, které vám vyjeví i vaše jméno, přijde občas Procitnutí do spiknutí.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Procitnutí do spiknutí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Okoslav
01.11.2019 3 z 5

Procitnutí do spiknutí není špatná kniha. Čtenářsky je ale velmi těžko uchopitelná – slibuje totiž něco úplně jiného, než nakonec dostanete. Pokud jste se na základně anotace těšili (stejně jako já) na variaci na Jasona Bournea, tentokrát ovšem ve fantasy stylu, budete zklamaní. Místo toho dostanete naději na záchranu světa, abyste po dalších pár stránkách zjistili, že záchrana světa se zatím odkládá a místo toho přichází na řadu prozkoumávání místního světa elitních zabijáků a vyzvědačů. Řada motivů je navíc navíc, knize by slušelo ještě jednou projít a proškrtat, případně (vzhledem k rozsahu) dovysvětlit :-)

Jako celek má svět Naefaru – tedy svět, v němž se Procitnutí do spiknutí odehrává – rozhodně potenciál. Je zábavný, originální a do budoucna vzbuzuje velké naděje. Pokud se autorovi v budoucnu podaří zbavit děj prvků, které s ním vůbec nesouvisí, a vyhne se nelogickým zvratům v ději, může jeho svět Naefaru získat velmi dobrý zvuk.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Procitnutí do spiknutí v seznamech

v Přečtených1x
v Knihotéce26x
v Chystám se číst5x

Štítky knihy

česká fantasy

Autorovy knížky

Jonáš Jenšovský
česká, 1985
2014  60%Procitnutí do spiknutí