Na vlastní kůži přehled

Na vlastní kůži https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404610/bmid_na-vlastni-kuzi-4Qw-404610.jpg 4 95 95

Poutavé dobrodružství, jehož autorem je zkušený novinář a osvědčený autor, popisuje skutečnou událost, kterou bychom dnes mohli nazvat humanitární misí. Na počátku 19. století se španělský král na doporučení lékařů rozhodl vypravit do zámoří expedici, jejímž cílem bylo rozšířit právě objevenou vakcínu proti černým neštovicím v Americe a na dalších územích a zbavit tak tamější obyvatelstvo ničivé nemoci. Součástí námořní výpravy byli lékaři, ale i dvaadvacet dětí a mladá žena, která o ně pečovala. Právě Isabel se stává hlavní hrdinkou příběhu a její nevšední osud, schopnosti, krása i odvaha udrží čtenáře v napětí do poslední stránky.... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

A flor de piel , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na vlastní kůži. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

Atara16
01.03.2023 3 z 5

Krásná obálka, zajímavé téma - až na to že se celá kniha táhne a nepodařilo se mi začíst se. Škoda.

lilkys
06.11.2022 3 z 5

Historické romány mám ráda, ale tento se četl trochu těžkopádně. Dozvídáme se o dětství Isabel, počátcích lékařských očkovacích pokusů a atmosféře 18./19.st, ale je to všechno zamotané a chaotické. Samotný průběh výpravy a to, že se očkovací látka musela přenášet z dítěte na dítě je velmi kontrovezní a zajímavé, tato část mě velmi bavila. Bohužel to nemůžu říct o celé knize. Někdy se mi zdálo, že místo aby se autor věnoval ústřednímu tématu, tak skákal z osobních životů postav do politiky a zas k expedici. Kdyby si vybral jedno a držel se toho, bylo by to dle mého názoru mnohem lepší.
No, znovu už si ji určitě nepřečtu.


Zirvith
08.10.2022 3 z 5

Číst tuhle knihu bylo docela utrpení. Téma je sice zajímavé, nejvíc mě zlákalo prostředí - lodě, moře, dobrodružství, 18.-19. století. Ale netušila jsem, že celá kniha bude podrobně popisovat jakousi očkovací expedici, o níž jsem v životě neslyšela. Celé je to jen o očkování. Takže knihu jsem četla víc jak měsíc a ne a ne ji dočíst. Minimálně do poloviny byla extrémně nudná, ale v poslední čtvrtině se naštěstí četla už o něco lépe. Každopádně obdivuju, jak někdo dokázal tak podrobně sepsat příběh celé expedice, a zároveň jsem ráda, že jsem se dozvěděla i něco nového z historie. Ale nejvíc se mi na knize líbila obálka.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (4.12. - 17.12.)

04.12.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na vlastní kůži v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených119x
ve Čtenářské výzvě24x
v Doporučených8x
v Knihotéce132x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit22x
v dalších seznamech1x