Na stráži míru přehled

Na stráži míru https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456809/bmid_na-strazi-miru-JFG-456809.jpg 4 11 11

Autor patří ke generaci, která dospívala v době reálného socialismu, kdy ještě platila povinná vojenská služba, a vychází z vlastních zkušeností u prvosledového útvaru. Pojem „vojna“ se dávno vytratil z povědomí mladých mužů a mnohdy o ní nemají sebemenší představu. Těm, kteří ji zažili, však zůstává ve vzpomínkách se vším, co s sebou přinášela. Ať už to byla mazácká vojna, pakárna, šikana, buzerace, ideologické vymývání mozků, imperialistická hrozba nebo mimořádné události. Zanechala i pozitivní stopy, neboť naučila odříkání, smyslu pro pořádek, samostatnosti v rozhodování a vážit si slušných lidí. Autor ve své vzpomínkové knize s odstupem téměř čtyřiceti let vypráví s nadhledem i pochopením o všem, co realita tehdejšího vojenského života obnášela.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na stráži míru. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

metrolog
10.10.2022 5 z 5

Velice zdařilý popis vojenského prostředí. Sám jsem v té době sloužil jako záklaďák u raketového vojska na Hoře sv. Šebestiána, takže to mohu myslím kvalifikovaně posoudit.

Lili2
23.09.2021

Velice vtipně a čtivě napsané vzpomínky na vojnu první poloviny 80. let 20. stol.
Autora jsem si i vygooglila - no řeknu vám, že potkat ho v lese coby hajného nebo myslivce či co, tak z něj budu mít větší respekt než ze zvířat. Působí tak nekompromisně, ani bych do něj neřekla, že umí tak hezky vyprávět.


hnusák
28.07.2021 4 z 5

Docela dobré počtení pro toho, kdo toto martýrium absolvoval, i ty hlášky sedí s trochou niancí podle toho, zda-li byl našinec u armády nebo pod vnitrem. Jen ty vložené fotky na stále stejném místě... to jste jinde nefotili ?

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (3. týden)

17.01.2021


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na stráži míru v seznamech

v Přečtených13x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených2x
v Knihotéce24x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech1x