Na rozhraní svetov přehled

Na rozhraní svetov
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418069/bmid_na-rozhrani-svetov-Cxd-418069.jpg 4 69 69

Na brehoch rieky North Santee stojí lišajníkom obrastený starý dub, ktorému sa tri mladé dievčatá rozhodli zveriť svoje sny. Do jeho bútľavého kmeňa vložili stužky, na ktoré napísali najvrúcnejšie predstavy o svojej budúcnosti a neskôr aj veľmi dôležitý sľub, že nech by sa dialo čokoľvek, na večné veky zostanú priateľkami. Ale život vie zvrátiť aj tie najlepšie úmysly... Sklamaná a ponížená Larkin Lanierová pred deviatimi rokmi doslova ušla z Georgetownu v Južnej Karolíne do New Yorku, rozhodnutá už nikdy sa nevrátiť. Lenže potom dostane správu o matkinom zmiznutí a v strachu o jej život si uvedomí, že nemá na výber. Musí sa vrátiť k svojej rodine a priateľom, ktorí dúfali, že jedného dňa nájde cestu domov, do rodného mesta, ktoré síce ešte vždy má rada, ale zároveň jej naháňa strach, Larkininu matku Ivy nájdu v bezvedomí a ťažko zranenú v troskách starého zhoreného domu na pozemku bývalej plantáže. Nikto z rodiny netuší, prečo sa Ivy vybrala práve sem. Larkin neúnavne hľadá odpovede a postupne odhalí rodinné tajomstvá spred takmer päťdesiatich rokov. Spozná príbeh lásky, obete a zrady, príbeh troch dievčat na prahu dospelosti, ktorý preverí ich priateľstvo tým najbolestnejším spôsobom.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Dreams of Falling , 2018


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na rozhraní svetov. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (30)

Evkae36
17.09.2023 5 z 5

Velmi zvláštní kniha. Když jsem ji začala číst, přišla mi zmatená, děj nesouvislý, mnoho postav a nevěděla jsem kdo je kdo. Přečetla jsem prvních 100 stránek a knihu jsem odložila s tím, že nevím jestli se k ní ještě vůbec vrátím. Ale za pár dní jsem jí dala znovu šanci a začala jsem číst znovu od začátku a pomaleji. Tahle kniha prostě potřebuje čas. A příběh mě okamžitě vtáhnul. Děj byl sice zdlouhavý, minulost se prolínala s přítomností, a z té minulosti se postupně dovídám střípky, které zapadají do přítomnosti. Měla jsem tušení že konec bude spletitý, a byl ještě spletitější než jsem si myslela. Po dlouhé době, vlastně možná první kniha, která mě nejdřív nezaujala a pak zcela pohltila.

malina097
09.02.2023 3 z 5

Co bych měla dodat po přečtení nevim.Chvílemi se mi to dost líbilo a některé pasáže zdlouhavé,zamotané postavy,ale ano dotahla jsem až do konce.Ke konci jsem byla už i nějak unavená ze střídání těch postav.Za precteni myslím kniha stojí ,když je venku hnusne.Řekla bych ,ze skoro nejlepší je popisováni krajiny a těch mocalu to mám rada to se mi líbí,pravé mi to připomínalo moje oblíbené Kde zpivaji raci.


prestiggio
09.10.2022 3 z 5

Keby tam nebolo to zbytočné naťahovanie a neobvyklý spôsob vyjadrovania, mohla to byť príjemná oddychová kniha. Takto som ju čítala nezvykle dlho a často som sa musela do čítania nútiť. O gramatických chybách a nezmyselnom preklade ani nehovorím.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (42. týden)

14.10.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na rozhraní svetov v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených2x
v Knihotéce152x
v Chystám se číst88x
v Chci si koupit11x
v dalších seznamech4x