Na konci aleje přehled

Na konci aleje https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184503/na-konci-aleje-184503.jpg 4 68 68

Osudy starých lidí a jejich mentalita nejsou zdaleka tak šedivé, jak si myslí mladší generace. Berní úředník Skoumal žije v domově důchodců, nespokojený se svými chorobami a rodinnými vztahy, a vše si vynahrazuje sledováním lidí ve svém okolí, kterým se snaží zasahovat do života. Žádnou tragédii nezpůsobí, spíš jde o komické a směšné situace umocněné jeho sobectvím. Psychologicky působivé líčení posledního úseku života dává tušit, že to, co se jeví jako stařecký vrtoch, bylo v povaze člověka, už když byl mladší, a je to dobře čitelné z jeho vztahu k druhým lidem.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na konci aleje. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (11)

Eicherik
04.03.2023 4 z 5

Přiznávám, čekal jsem víc. Dlouho trvalo, než se kniha trochu rozjela. Augustin Skoumal byl vypočítavý sobec a ani jiná postava mi po dočtení chybět nebude. Něco z příběhu bylo předvídatelné a konec byl takový nijaký. Prostředí domova důchodců nabízí velký románový potenciál, ale tady nebyl zcela využit.
Citace: Nebo dorty s máslem a šlehačkou! Já jsem několikrát u stolu vykládal, že na cévy to je přímo jed, vždyť dnes se člověk o tom všude dočte. Ale ona se mi směje do očí a druhým vykládá, že ona umře na kornatění a já že umřu ze strachu z kornatění.

Kabuky
20.02.2023 5 z 5

Vynikající kniha. Čte se samo.


Tony86
28.07.2022 4 z 5

Pan Skoumal si dobře všímá lidí, ale jeho závěry ne nutně musí být správné, navíc je podezíravý a jak sám říká - nevěří nikomu. Tím si však sám škodí, a nejen sobě. Je smířený s tím, kde a jak žije a je spokojený, protože sám si umí dobře a logicky spočítat, že jinde by tomu tak nebylo. Relaxační čtení i s trochou humoru.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na konci aleje v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených119x
ve Čtenářské výzvě7x
v Doporučených6x
v Knihotéce93x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x