Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál přehled

Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/322433/mid_na-kole-do-jeruzalema-a-jeste-kouse-K8t-322433.jpg 4 3 3

Kniha o dobrodružné cestě Jaroslava Dršaty (tehdy už důchodce) v letech 2005-2011, kterou podnikl jako sólo jízdu na kole od nás k Rudému moři čtrnácti zeměmi v sedmi na sebe navazujících etapách. Cestopis je psán formou deníku a obsahuje více než 300 fotografií. Provází čtenáře na cestě ze střední Evropy přes východní Balkán, Turecko a Sýrii a Izrael do Jordánska, tedy zeměmi, z nichž některé lze v současné době válečného konfliktu už těžko navštívit.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (3)

lenka6751
07.04.2021 4 z 5

Kniha má krásný obal i fotografie. Pan Jaroslav velmi podrobně popisuje svoje cyklo výpravy. Velkou část knihy věnuje kulturním památkám dané země a mentalitě občanů. Protože jsem střední generace (ročník 1977) nejvíce mne zaujal hlavně začátek knihy kdy popisuje technické a turistické vybavení v letech jeho dospívání. To by dnešní teenageři valili oči :-)

Tomas@S
06.02.2021 4 z 5

Obdivuji autorův výkon kdy během několika málo let po etapách dojel na kole až na jih Jordánska. Zvlášť úžasný je tento výkon vzhledem k jeho věku. Cestopis samotný je poměrně čtivý, zejména tam kde se autor místo suchého přepisu deníku věnuje historii a místním zajímavostem. Jednu věc bych ale změnil a to jsou mapy. Nedá se v nich vůbec najít kde ty místa o kterých píše jsou. Lepší by byla nějaká méně podrobná mapa s jasně vyznačenými jmény měst a zastávek.


Amanita79
21.09.2019 5 z 5

Kniha popisující cyklocestu prof. Dršaty z Hradce Králové k Rudému moři. Čtenář se kromě zážitků ze samotné cesty dozví i spoustu informací o historii a významu navštívených míst. Je to právě tento přesah, nadhled a humor pana profesora, který mne na knize baví. Navíc obdivuji jeho odvahu vydat se sám na cestu do neznáma. Čtenářský zážitek je umocněn řadou fotografií.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených3x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce4x
v Chystám se číst2x

Autorovy další knížky

2016  87%Na kole do Jeruzaléma a ještě kousek dál
2021  100%S kolem kolem Araratu