Na hradech, v klášterech, v podhradí - Středověk, jak ho neznáte přehled

Na hradech, v klášterech, v podhradí - Středověk, jak ho neznáte https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138673/bmid_na-hradech-v-klasterech-v-podhradi--ubd-138673.jpg 4 35 35

Netradičně pojaté dějiny evropského středověku od doby vlády Karla Velikého do konce 13. století, v nichž autor zábavným způsobem líčí politické, ekonomické a společenské dění, jehož hrdiny jsou panovníci, rytíři, mniši a rolníci. Zabývá se všemi aspekty jejich života a kromě velkých dějinných událostí přibližuje i bydlení, stravování, sex, hygienu, turnaje, zkrátka všechny stránky středověkého světa, který Breuers zobrazil originálně, s jemným vtipem a ironizujícím nadhledem.... celý text

Literatura faktu Literatura naučná Historie
Vydáno: , Brána
Originální název:

Ritter, Mönch und Bauersleut , 1994


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na hradech, v klášterech, v podhradí - Středověk, jak ho neznáte. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Amneris
05.05.2022 5 z 5

Kniha seznamuje čtenáře se životem ve středověku, a to formou krátkých příběhů. Člověk má pocit, že se skutečně propadl do středověku a hned by se tam opravdu odstěhoval :-)

pupopony
10.12.2021 5 z 5

Skvělé, opravdu jsem se vžil do středověké doby. Klidně bych snesl dvojitou nálož stránek !


braunerova
19.02.2021 5 z 5

Skvělá kniha. D.B. vykládá středověk formou spousty historek a krátkých příběhů, doplněné odborným výkladem a pohledy do kalendáře. Kniha není uspořádána chronologicky, ale tématicky - původ jmen, čas, sex, vznik klášterů, postavení žen ... Potěšila mě spousta zajímavostí, například proč je 13 nešťastné číslo, jak zašantročil papež 12 dní nebo jak se chtěli Benátčané přestěhovat do Konstantinopole.

"V zemi Čechů leží město Praha. Tam přicházejí Rusové a Slované, Turci a Židé, muslimové a křesťané. Prodávají tu kožichy, zbraně, cín a samozřejmě otroky. Dokonce ve velkém množství. Ibn Fadlán ale říká, že tam nabízení otroci jsou většinou malí a nevzhlední."

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Na hradech, v klášterech, v podhradí - Středověk, jak ho neznáte v seznamech

v Přečtených55x
v Doporučených9x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst39x
v Chci si koupit12x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

umění láska středověk víra rodina vojenství právo každodenní život hrady a zámky

Autorovy další knížky

Dieter Breuers
německá, 1935 - 2015
2012  88%Na hradech, v klášterech, v podhradí - Středověk, jak ho neznáte
2001  83%Zemřít za Jeruzalém: Rytíři, mniši, mohamedáni a první křížové tažení
2008  85%Ve jménu ďábla