Myslet, učit se... a zapomínat? přehled

Myslet, učit se... a zapomínat? https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138823/myslet-ucit-se-a-zap-138823.peg 3 8 8

Kniha představuje souhrn poznatků o biologických procesech a zákonech, jimž by se vyučovací postupy měly podřídit. Autor zde srozumitelnou a i pro laika naprosto přístupnou formou popisuje výsledky své práce a porovnává je se současnou situací na školách. Zároveň dokazuje, že nepřestaneme-li proti těmto zákonům hřešit, bude pro nás škola - jak pro žáky, tak pro učitele - znamenat námahu, pot, frustraci a mizerné výsledky. Zajímavou součástí knihy jsou testy, podle kterých lze rozlišit individuální učební typy a zjistit, jak co nejefektivněji využívat vlastní paměť.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Myslet, učit se... a zapomínat?. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

Petrush
05.05.2023 1 z 5

První část knihy podrobně popisuje fungování mozku, hlavně paměti. To jsem nečetla celé, nepřišlo mi to v kontextu a takové podrobnosti podstatné a navíc kniha je víc jak 20 let stará a v tomto nemusí být už zcela aktuální. Druhá část knihy je zajímavější, kritizuje tradiční přístup k výkladu učiva ve školách a je - bohužel - stále vysoce aktuální. V závěru knihy jsou shrnuta pravidla biologie učebních procesů.
Celkově mě kniha moc neoslovila, je místy psaná senzacechtivým a provokativním způsobem. Řada informací je zajímavých, nicméně základní myšlenky (rozdílné učební typy) by se daly shrnout na pár stránek.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Myslet, učit se... a zapomínat? v seznamech

v Přečtených10x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit6x

Štítky knihy

paměť, trénink paměti vyučovací metody

Autorovy knížky

Frederic Vester
německá, 1925 - 2003
1997  68%Myslet, učit se... a zapomínat?