Mým vrstevníkům a jiné fejetony přehled

Mým vrstevníkům a jiné fejetony https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/418279/bmid_mym-vrstevnikum-a-jine-fejetony-YmQ-418279.jpeg 3 61 61

O tom, jak je prospěšné vést korespondenci s mrtvými, o zážitcích v České televizi srovnatelnými s požitím halucinogenů, krajových odlišnostech, 4D realitě - anebo třeba o tom, jak lze skloubit profesionální skateboarding s láskou ke knihám. Od dubna loňského roku do dubna toho letošního nejpopulárnější současný autor publikoval každý týden jeden fejeton v magazínu Pátek Lidových novin. Jeden rok v životě spisovatele, jeden rok v životě naší společnosti. A samozřejmě také o Brně a 32 věcech, které Michal Viewegh už nesmí nikdy udělat. (Číst méně)... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mým vrstevníkům a jiné fejetony. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

Sazí
12.02.2024

Jsem v polovině knihy .. pocit, že tohle už dál číst nechci mne dožene k tomu, kouknout na recenze a hle nejsem sama, kdo je zklamán kdysi vtipným a oblíbeným autorem. Knížka je sbírkou ubohosti - nuceného blábolení, občas zajímavá věta, 2,3 úsměvy. Ačkoliv tohle fakt nedělám, tuhle knížku odkládám.

Metcheque
03.11.2021 1 z 5

Když vyšla Vieveghovi pro roce od prasklé aorty první kniha, výsledkem byl nemastný neslaný průměr, který odpovídal tehdejší mentální kapacitě autora. Kdo by čekal, že úroveň psaní někdejší literární hvězdy půjde dolů ještě mnohem strměji.

Neschopnost udržet děj příběhu tak vedl od povídkových souborů k fejetonům a glosám plným trapné zapšklosti. Viewegh už nebojuje pouze s literárními kritiky a manželkou, po vzoru zhrzených heterosexuálních šedesátníků typu Jakl či Hampl náhle rozšiřuje svůj arzenál ještě o LGBT, politickou korektnost a feministky. Jaká tragédie, beztrestně šahat na ženské zadky se už nesmí! Fejetony jsou tak jeden jako druhý, postrádají vtip a pointu a tematicky se vezou na laciné vlně falešného disidentství.


veskr
28.07.2021 2 z 5

Dříve jsem měla knížky od M. Viewegha ráda, ale po jeho životním zlomu se mi jeho styl psaní nelíbí. Smekám před jeho vůlí, která mu umožnila vrátit se do života. Bohužel ho rozvod s jeho ženou natolik ponížil a poznamenal, že se nedokáže vymanit z role ublíženého alfa samce a tato skutečnost ovlivňuje veškerou jeho tvorbu. Je mi to líto, ale zkusila jsem 4 knihy z jeho ,, nové tvorby", ale ani jedna mě nenadchla.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mým vrstevníkům a jiné fejetony v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených79x
ve Čtenářské výzvě11x
v Doporučených3x
v Knihotéce21x
v Chystám se číst17x
v Chci si koupit4x