Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek přehled

Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/144916/bmid_muzes-li-se-vdat-dnes-neodkladej-to-NyP-144916.jpg 3 69 69

Alicia Wallensteinová se v osmnácti letech stala svobodnou matkou, a i když jí rodiče hodně pomáhají, aby mohla odmaturovat a dokonce jít na vysokou, její život se neodvíjí zrovna splavně. Matka ji navíc nutí, aby se vdala, protože jí není po chuti, že Alicia zůstala s dítětem sama. Předhazuje jí různé neudatelné synáčky svých známých, ale Alicia se vzpouzí randit naslepo, i když už je zralá na lásku... A právě tehdy potkává o dvacet let staršího Igora. Bezhlavě se vrhá do jeho náruče a posléze i do jeho područí. Alicia se k Igorovi, do něhož se bezhlavě zamilovala, nastěhuje s vidinou snubního prstýnku, který jí protřelý donchuán s radostí navleče, aby si ji pojistil. Igor je okouzlen jejím mládím a nevinností, ale zároveň podléhá nutkavé touze si Alicii úplně podrobit. Alicia se nechává zaplést do pavučin zkušeného svůdníka, a když jeho praktiky prohlédne, zjistí, že je velice těžké se z jeho spárů vymanit. Zdá se, že na vytouženou opravdovou lásku si bude muset ještě počkat...... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (24)

knihovniceS
28.09.2023 3 z 5

Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek.
Romantická pohádka, typicky červená knihovna, kdy naivní mladá dívka porodí nemanželské dítě, pak naletí staršímu muži, nešťastně se vdá ..., dále neprozradím, přečtěte si to dámy samy. Mně se nejvíce líbila část ve Francii, připomněla jsem si místa, kde jsme před 40 lety byli (nejen pod Eifelovkou, ale opět jsem se procházela na pobřeží v malebném městečku Cassis ...)
Dávám 3 hvězdy ...

malýčtenář
05.06.2022 3 z 5

Tuto knihu bych okomentovala jako pohádku pro dospělé. Krásná, chytrá a neodolatelná dívka naleti hned dvěma mužům. Ale nevadí, vše dokonale zvládá , sice za pomocí rodičů, ale konec hodný pohádky. Bohatý " princ" už na ní čeká.


Radka1911
11.05.2022 2 z 5

Toto pro mne byla nejhorší knížka od Aleny Jakoubkové, kterou jsem četla. Naivní hrdinka, příběh kterému se věřit nedá. Druhá polovina knihy mi už nepřipomínala nic víc než cestopis. Obšírný popis cestování po Francii prokládaný obšírným popisem jídel v restauracích včetně francouzských i českých názvů a popisem všech šatů a kabelek, které si kdo kde koupil. Hlavní hrdinky ve všech knížkách jsou si hodně podobné - vždycky se jedná o nadprůměrně inteligentní, vzdělané a krásné mladé ženy, které výborně vaří, rády cestují a mají kolem sebe spoustu spolehlivých přátel a rodinu. Pro mne knížky Aleny Jakoubkové znamenají oddechovky, jsou dobře napsané a občas si nějakou ráda přečtu, ale v tomto díle už toho bylo skutečně neúnosně moc.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Můžeš-li se vdát dnes, neodkládej to na zítřek v seznamech

v Přečtených106x
ve Čtenářské výzvě5x
v Doporučených3x
v Knihotéce62x
v Chystám se číst14x
v dalších seznamech1x