Muž z chatrče přehled

Muž z chatrče https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536022/bmid_muz-z-chatrce-66153c9a1f398.jpg 4 375 375

Novinář Marek Vráz série

< 2. díl >

Ve staré chatrči na okraji města A. je nalezeno mrtvé tělo zanedbaného muže. Na první pohled to vypadá, že se jen další bezdomovec upil k smrti, ovšem situace se brzy začne komplikovat. Novinář Marek Vráz, řečený Terence, je vtažen do pátrání po člověku, jehož skon je záhadný skoro tak, jako byl záhadný celý jeho život. Proč přijel do města A.? Kvůli komu se skrýval pod cizí identitou? Co vedlo patologa k tomu, aby při pitvě jeho těla udělal u jedné z položek výrazný otazník? Na to všechno se Terence snaží najít odpověď, i když tuší, že odkrýt pravdu někdy znamená zaplatit až příliš vysokou cenu.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž z chatrče. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (114)

mataj
12.05.2024 4 z 5

Novinář Marek Vráz se díky náhodě připlete k identifikaci mrtvého muže původně, díky dokladům nalezených u těla, považovaného za bratra jeho známé. Jeho snaha zjistit identitu neznámého bezdomovce však není přijatá s nadšením. Detektivní příběh sahající do divokého porevolučního období odhaluje nekalé praktiky a ekonomické podvody mafie.

maximus13
06.05.2024 5 z 5

(SPOILER) Přímá, rychlá a napínavá detektivka vynikajícího Martina Goffy. Je zde fantasticky jednoduše a pochopitelně vysvětlen princip fungování aféry LTO (lehké topné oleje). Způsob zlodějiny posvěcený státem byl neskutečný. A ta drzost s jakou se to provádělo mě přiváděl k údivu. Někteří lidé prostě umí využít změnu režimu naplno. Je to hnus velebnosti.


hanzmb
28.03.2024 4 z 5

Rozhodně podstatně lepší než 1.díl této série. I když díly s Mikem se mi většinou líbily víc. Není to typická detektivka. Spíš bych napsal thriller a to hlavně díky těm retro pasážím. Ale jak je vidět, 90. léta ještě z daleka nejsou zapomenuta. Pro mě je to i určité jejich zpětné objevování. Z pozice škodováckého manažera, zcela vytíženého spojováním s VW, jsem je prožíval úplně jinak.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (9. týden)

23.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Muž z chatrče v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených464x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených18x
v Knihotéce177x
v Chystám se číst105x
v Chci si koupit28x
v dalších seznamech2x