Muž na úteku přehled

Muž na úteku https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72216/bmid_muz-na-uteku-Uk1-72216.jpg 4 2064 2064

Každý večer všetci Američania sledujú obľúbenú televíznu show, hru Muž na úteku. Každý večer majú možnosť vidieť, či súťažiaci aj ďalší deň unikol smrti v rukách tzv. Lovcov, vycvičených zabijakov. Muža na úteku predstavia televíznym divákom ako nepriateľa štátu a spoločnosti a ľudia pri obrazovkách i mimo nich sa môžu podieľať na jeho dolapení a zlikvidovaní. Na toho, kto prežije tridsať dní, čaká lákavá cena — bilión dolárov. Doterajší maximálny rekord je osem dní... Práve sa do hry zapája nový súťažiaci, Ben Richards, nekonvenčný inteligentný rebel. Vsádza svoj život, aby takto získal peniaze na lieky pre chorú dcéru. Podarí sa mu to? Po Mŕtvej zóne, Podpaľačke, Treťom oku a Mizérii sa vám dostáva do rúk Muž na úteku, ďalší úspešný román Stephena Kinga, jedného z najznámejších a najlepších autorov psychologického thrilleru v USA. Román je napínavou hrou na život a na smrť. Stal sa námetom pre filmové spracovanie, v ktorom hlavnú úlohu — muža na úteku — hrá Arnold Schwarzenegger.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Práca
Originální název:

The Running Man , 1982


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Muž na úteku. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (331)

Joannebro
14.05.2024 5 z 5

Kniha mě velmi bavila a hlavní postava byla výborně napsaná. U knihy jsem se pobavila ale zároveň jsem hltala s napětím každou stránku. Je to kniha k zamyšlení ale zároveň velmi akční. Mile mě překvapila, vzhledem k tomu, že se tomuto a podobným tématům spíše vyhýbám.

Ma1keL
03.05.2024 5 z 5

Depresivní, napínavé, vtipné, smutné, akční, dechberoucí .. Užil jsem si to hodně, přesně můj šálek čaje (kávu nepiju).


ject9a
16.03.2024 4 z 5

Running Mana s Arniem vždycky rád zhlédnu, a netušil jsem, jak čtivá je jeho knižní předloha! Dystopický futuristický svět jak z mixu ´Alice in Borderland´ a ´1984´ mě dostal svojí bezvýchodností a krutostí. Naspeedovaný hlavní hrdina Ben, který mě nejdřív na začátku moc nepřesvědčil, ale skrz jeho nekonečné útrapy se z něj nakonec stal brilantní hráč pokeru (jak popsáno níže). Možná, že časem tomu dám dokonce 5 hvězd, až se mi to rozleží v hlavě :)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (27. týden)

28.06.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Muž na úteku v seznamech

v Právě čtených14x
v Přečtených2 848x
ve Čtenářské výzvě306x
v Doporučených138x
v Knihotéce745x
v Chystám se číst447x
v Chci si koupit165x
v dalších seznamech19x