Avengers: Hrdinové v akci! přehled

Avengers: Hrdinové v akci! https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520993/bmid_avengers-hrdinove-do-boje-UGF-520993.jpg 4 3 3

ZÁSADNÍ ZVRAT V ŽIVOTĚ DOCTORA STRANGE! Stephen Strange se navrátil na Zemi ze své mimosvětské odysey, kterou podnikl společně s Galactusem a Cleou, živý a zdravý... ale znamená to, že s ním Mnohovesmír doopravdy skončil? Malým domkem v Kansasu si do marvelovského vesmíru probíjí cestu skutečně děsivý zloduch, o jehož příchodu si budou lidé vyprávět ještě roky! Život Stephena Strange změnila před desítkami let autohavárie na severu státu New York, ale nyní ho čeká ještě větší změna. Aby toho nebylo málo, Sanctum Sanctorum uchovává veškeré bizarní a temné artefakty, které Doctor Strange za dobu svého působení ve funkci Nejvyššího čaroděje nashromáždil. A když se jeden z těchto artefaktů probudí, promění se Sanctum ve Strangeovo osobní peklo! Obsahuje sešity Doctor Strange (2018) č. 18–20 a Doctor Strange Annual (2019) č. 1 – autoři Mark Waid, Tini Howardová, Pornsak Pichetshote, Jesús Saiz, Javier Pina, Andy MacDonald, Lalit Kumar Sharma a Brian Reber.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Avengers: Hrdinové v akci!. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

fvalek
29.09.2023 2 z 5

Tahle série je stižená jedním velkým negativem, a to je podivná věková nevyhraněnost. Pro děti od sedmi let je to rozhodně velmi složité a matoucí a není to podle mě úplně materiál pro "můj první komiks". Hodně to pak působí jen na děj a na efekt postav, aby si děti řekly: "OMG, je tam Hulk a všechny mlátí!", ale vlastně to nijak nepochopí a nic si z toho jakožto prvního čtení nevezmou. Navíc kromě Ultrona tam jsou celkem složitě zvolení záporáci a celkový příběh je prostě moc hutný a přepatlaný. Naopak pro dospělého je to hodně primitivní a tak jako o ničem v podstatě.

Čtyři drobné příběhy, které se nakonec víceméně slijí v jeden. Samo o sobě to nezní špatně a jsou tam prvky, které mě bavily a přišly mi nosné. Ultronova vzpoura, snaha využít Hulka, pomsta proti Captainu Americovi, spojenectví zla... To všechno je fajn. Výsledek je ale hrozně neuspokojivý, protože tyhle kapitoly vlastně nemají žádné vyústění a většinou se řídí naprosto primitivní logikou - něco se stalo, pane bože - záporák, Avengers do boje a hurá, vyhráli jsme! Nic mezi tím. Naopak opět malý argument proti tomu, že to je pro malé děti - hrozně moc zbytečného okecávání se složitými frázemi a hláškami.

Já nevím, chápu, že děti na nějakých komiksech začít musí a je jich v téhle edici hodně, které to splňují, ale zrovna tihle Avengers jsou takový mix složitého a zbytečně zdlouhavé s nevhodně zkráceným a zjednodušeným. Mělo se ubrat nudných dialogů a špatných návazností a přidat raději více inteligentních soubojů, představení postav a silných momentů, které postavy dokreslí a udělají první dojem. Tak snad příště lépe.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Avengers: Hrdinové v akci! v seznamech

v Přečtených3x
v Knihotéce1x
v dalších seznamech1x