Můj přítel rys / Z medvědích a vlčích brlohů přehled

Můj přítel rys / Z medvědích a vlčích brlohů https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/55722/muj-pritel-rys-55722.jpg 5 16 16

Kniha „Můj přítel rys“ není jen povídáním o šelmě a jejím životě. Je to zpověď člověka, který zasvětil celý svůj život šelmám a který své srdce daroval potomkovi divoké rysice. Člověka, který se stal matkou i otcem polodivokého karpatského rysa ostrovida a který poznal, jaké to je, když se rodičovské radosti a strasti podaří přetavit v ryzí přátelství. V této knize se dozvíte, jak moc Ludvík Kunc miloval svého rysa Sixiho. S jakou láskou se o něj staral a že mu Sixi stejnou láskou vracel. Dozvíte se, co všechno Ludvík Kunc se svým jedinečným přítelem zažil a na co dnes, po odchodu Sixiho, nejčastěji vzpomíná. Je to kniha, která vás chytne za srdce a už nikdy nepustí. Kniha „Z medvědích a vlčích brlohů“ vznikla z materiálů posbíraných během příprav na knihu Život s karpatským rysem. ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Můj přítel rys / Z medvědích a vlčích brlohů. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Claudius
19.10.2022 4 z 5

Ano, opět jsem si našel na Databázi knih knihu se 100% hodnocením, a opět jsem svým hodnocením procento ubral a dokonalost pokazil. Pardon.
První část o Sixim je krásná, a to skoro až sladkobolně. Asi doporučuji číst to venku, v přírodě, na dovolené, nebo aspoň na zahradě. Pokud čtete, jak si pan Kunc se Sixim "lebedí" někde v horách v krásné přírodě, a přitom se nacházíte v bytě ve městě poté, co jste strávili celý den v kanceláři, nemůžete jim než smutně závidět. Jako člověku z Ostravska, který strávil podstatnou část dětství v ostravské zoologické zahradě, bylo celé vyprávění příjemně blízko domovu. Kresby pana Kunce se stále dají v Zoo Ostrava nalézt, konečně tak vím, proč je zde tolik reprezentován rys, když už v Ostravě žádného nemají.
Za druhou medvědí a vlčí část ubírám hvězdičku, neboť tato část ztratí punc autentického, vlastního vyprávění, a náhle se nám dostane spíše popisného odosobnělého výkladu, sestávajícího zejm. z citací článků.
Na závěr dodám, že jsem rád, že to pan Kunc sepsal. Byla by škoda o takto unikátní životní zkušenost přijít.

Žlutotemenný
09.11.2019 5 z 5

Tehle je velmi zajímavě pojaté. Nádherný a celkem smutný příběh protkaný krásnými fotografiemi. Jsem rád, že se mi tato kniha dostala do ruky.


Opatov
04.06.2019 5 z 5

Nadherny a dojemny pribeh pratelstvi cloveka a rysa, ktery zasahne myslim nejen milovniky prirody. Doporucuji!

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Můj přítel rys / Z medvědích a vlčích brlohů v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených18x
v Doporučených4x
v Knihotéce18x
v Chystám se číst20x
v Chci si koupit10x
v dalších seznamech2x

Štítky knihy

zvířata, fauna člověk a zvíře

Autorovy další knížky

Ludvík Kunc
česká, 1935 - 2021
2010  96%Můj přítel rys / Z medvědích a vlčích brlohů
1997  88%Můj přítel rys
1993  93%Život s karpatským rysem
2000  80%Opravník omylů ze světa zvířat
1996  90%Z medvědích a vlčích brlohů