Mucošci a tajemství alchymie přehled

Mucošci a tajemství alchymie
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480094/bmid_mucosci-a-tajemstvi-alchymie-oTS-480094.jpg 4 7 7

Kdo z nás by nechtěl rozluštit tajemný pergamen nebo se vydat po stopách prastarých map? Není tedy divu, že i Míše doslova učaruje nález v historickém muzeu. Tím spíš, že je svázán s pověstí a roztomilými, leč tajemnými soškami Mucošků ze 14. století. S partou kamarádů se ponoří do časů pradávných ozvěn a naléhavého šepotu stínů. Vydají se po zašlých stopách zakázané alchymie, jinotajů, ztracené truhly, prokletí a tajemství Mucošků. Avšak ani ve snu je nenapadne, jaká dobrodružství a chvílemi i boj o holý život při tom zažijí. Rozluští tajemství alchymie? Podaří se jim odhalit záhadu Mucošků a najít poklad?... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mucošci a tajemství alchymie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (6)

Anie94
12.08.2022 4 z 5

Co jako prvni musim vyzdvihnout je graficka podoba knizky. Krasna obalka a uvnitr jednoduche ilustrace, ktere krasne podtrhuji pribeh.

Knizka je psana jednoduchym stylem, coz deti i jejich rodice, urcite oceni. Pribeh plyne prirozene, nejsou tam zadna hlucha mista ani zbytecne vycpavky. Pro dospele ctenare je pribeh trosku naivni, ale je idealni pro detske duse, ktere potrebuji mit jistotu, ze vse dobre dopadne a dobro zvitezi nad zlem. A treba je to podniti i k vlastnimu dejepisnemu badani.

Autorka suprove zaradila do pribehu dobovou mluvu i dobove prvky, coz dalo celemu pribehu o to vetsi kouzlo. Urcite rada doporucim malym ctenarum, ale i jejich rodicum, ci prarodicum.

katerina5516
14.03.2022

Kniha pro malé i velké čtenáře mě zaujala alchymií v názvu a jelikož znám její autorku, neváhala jsem ji podpořit už v předprodeji. Musím říct, že mě velmi potěšilo, jak přístupnou formou dětem přibližuje historii v daleko srozumitelnějším kontextu, než se učí v dějepise. A také odkazy na reinkarnaci, rodové kletby, osobní rozvoj a víru, odvahu a vytrvalost velice oceňuji. Je skvělé, že k těmto tématům můžou přijít už děti a dozvědět se o nich tak hravou formou. Samotná alchymie pak také nezklamala, je zde krásně vysvětlená a ukázaná.


Elulilinka1
13.12.2021 4 z 5

Krásná kniha pro děti, která vás přenese do napínavého středověkého příběhu, ve kterém se hrdinové musí vypořádat s nejedním nebezpečím.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mucošci a tajemství alchymie v seznamech

v Přečtených9x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Chci si koupit1x

Štítky knihy

pro děti alchymie parta dětí dětská dobrodružství

Autorovy další knížky

2021  85%Rododendron: Za horizontem osudu
2021  80%Mucošci a tajemství alchymie