Mrtví ptáci nezpívají přehled

Mrtví ptáci nezpívají
https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469668/bmid_mrtvi-ptaci-nezpivaji-EWF-469668.jpg 5 62 62

Jednoho jarního rána roku 1951 stojí jedenáctiletá chemička a zdatná vyšetřovatelka Flavia de Luce na nádraží a očekává návrat své dávno ztracené matky Harriet. Když u nástupiště zastaví speciálně vypravený vlak, přistoupí k Flavii vysoký neznámý muž a pošeptá jí do ucha záhadnou zprávu. Za okamžik je mrtvý, sražený na koleje někým ze shromážděného davu. Co byl ten člověk zač, co znamenala jeho slova a proč je pověděl právě Flavii? Zpátky v Jelením mlází, chátrajícím sídle de Luceových, Flavia sleduje sérii stop a prověřuje své detektivní schopnosti. Postupně odhaluje největší rodinné tajemství, zahrnující i samotného Winstona Churchilla, a musí pátrat i v minulosti své matky. Zatímco hledá vraha mezi příbuznými, přáteli i cizími lidmi, možná se bude muset vznést k nebesům v matčině milovaném letadle, aby odhalila pravdu.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

The Dead in their Vaulted Arches , 2014


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtví ptáci nezpívají. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (17)

Janeyx21
30.08.2023 5 z 5

Musím říct, že šestá kniha o Flavii de Luce se mi líbila zatím nejvíc. Ačkoliv jsou všechny předešlé detektivní příběhy opravdu zajímavé a poutavé, tajemství rodinné historie de Luceových mě opravdu pěvně přitáhlo a až do konce nepustilo.

Rozari
10.05.2023 5 z 5

Šestý díl se odlišuje od těch předchozích, vyšetřování zločinu se odehrává mimo hlavní zájem nejen Flavie.
Ale k odhalení rodinných tajemství se směřuje od počátku, nejdřív jsem knihou jen tak courala a nakukovala do pokojů a vzpomínek, postupně jsem přidávala do kroku a ke konci už obrazně řečeno pelášila, jen abych se dozvěděla, co se to tehdy stalo!
Dobře to má vymyšlené pan autor, zapadlo to do sebe pěkně. Jako matce 3 dětí mi od první knihy bylo divné, že by Harriet odjela od ročního dítěte jen tak s bohulibým cílem slézat hory.
Opět napínavé až do konce, moc doporučuji!


Bubo19
09.02.2023 5 z 5

Tento díl je atypický, vražda se sice stane, ale řeší se spíše okrajově. Flavie má tentokrát jiné starosti a celkově je děj hodně pochmurný. Nakonec se však vražda přece jen vyřeší a dozvíme se navíc spoustu překvapivých informací o Flaviině rodině. Když pominu pár drobností, kniha se mi četla skvěle. Těším se na další díl.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (8. týden)

16.02.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtví ptáci nezpívají v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených88x
ve Čtenářské výzvě14x
v Doporučených7x
v Knihotéce138x
v Chystám se číst54x
v Chci si koupit20x
v dalších seznamech2x