Mrtvé město přehled

Mrtvé město https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432334/bmid_mrtve-mesto-bxL-432334.jpg 4 151 151

V padesátých letech obletěla Švédsko zpráva o důlním městečku Silvertjärn, ze kterého jednoho dne beze stopy zmizeli všichni obyvatelé. Úřady pro to nedokázaly najít žádné vysvětlení a opuštěný Silvertjärn byl ponechán osudu a rozkladu. Mladá dokumentaristka Alice poslouchala během dětství vyprávění své babičky o rodném městě, z něhož nevysvětlitelně zmizeli všichni obyvatelé včetně její rodiny, a tahle záhada ji vždycky fascinovala. Proto teď dala dohromady skupinu přátel, aby se pokusili zjistit a zaznamenat, co se tenkrát skutečně stalo. V napínavém příběhu vycházející hvězdy švédského thrilleru se prolínají dvě časové roviny. Současnost sledujeme očima filmového štábu, který přijíždí do Silvertjärnu jako první návštěva po šedesáti letech. Záhy se ale začíná ukazovat, že tam nejspíš úplně sami nejsou. A mezitím, v minulosti, rozplétá Alicina prababička Elsa šokující pravdivé události, které vedly k zániku města.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Staden , 2019


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrtvé město. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (54)

Leena
24.03.2024 3 z 5

Dobře vykresleno, jak davová psychóza a fanatismus dokážou zblbnout lidi a udělat z nich nemyslící ovce. To platí pro každou dobu, bohužel.
Docela se mi to líbilo a bylo to i čtivé.
Jen mi nebylo jasné, kam se poděla všechna zvířata a někdo přece musel doma zůstat s menšími dětmi, to bylo dost nelogické.

matogeminimato
22.11.2023 3 z 5

Pred 60 rokmi z malého banského mestečka, uprostred hlbokých Švédskych lesov zmiznú za záhadných okolností všetci ľudia.
Mladá dokumentaristka Alice sa rozhodne navštíviť toto tajomné miesto a zozbierať materiál na film.
Jej stará mama tam prišla o celú rodinu. A to je jeden z hlavných dôvodov, prečo sa púšťa do pátrania, ktoré sa ukáže ako životu nebezpečné.


Ticiana
10.11.2023 4 z 5

Velice ctive, ale tak nejak jsem dopredu uhodla, co se stalo. Ono se to nabizelo. Alice me desne stvala, dalsi postavy taky ale o hodne mene. Linka minulosti lepe vyobrazena. Kniha je takova jednohubka, skvela atmosfera, ale neni to az tak strasidelne.

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (10. týden)

01.03.2020


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrtvé město v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených172x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených3x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst119x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech4x