Mŕtva zóna přehled

Mŕtva zóna https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/29677/bmid_mrtva-zona-dU5-29677.jpg 4 1621 1621

Mladý muž Johnny Smith upadol po nehode na päť rokov do kómy. Keď sa po dlouhej dobe prebere späť k životu, zisťuje, že má náhle dar predvídať udalosti. Vo svojej mysli môže prechádzať priestorom i časom a vidí to, čo iní nie. Trápi ho však taká vízia desivej budúcnosti, ktorej môže zabrániť jedine on. S nasadením vlastného života sa preto vrhá do osudovej akcie. Vydalo nakladateľstvo Smena v edícii Máj v roku 1987.... celý text

Literatura světová Horory
Vydáno: , Smena
Originální název:

The Dead Zone , 1979


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mŕtva zóna. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (210)

AnoMANder
07.05.2024 3 z 5

Jiný typ knihy, než na který jsme u Kinga zvyklí, více psychologické. Je to vlastně kniha o tom, zda máme či musíme, pokud máme schopnosti, měnit budoucnost, kniha o morálce, zodpovědnosti, která přichází s velkou mocí.
Dvě dějové linie v Johnnyho životě, které spolu jakoby nesouvisí. Mně více seděla ta první, ale ta druhá mě dojímala. Kniha napsána velmi čtivě, nejsou zde dlouhé nudné pasáže. Nicméně, já mám raději Kingovu hororovou tvorbu, proto jen tři hvězdy.

nattotoast
03.04.2024 5 z 5

Jedna z těch lepších knih od Kinga, co jsem četl. Není to typický Kingův horor, spíš psychologický thriller s kouskem nadpřirozena. Hlavně se mi líbí, jak King popisuje hlavního hrdinu, a jeho boj s vlastním "darem". Vedlejší postavy v této knize nejsou tak detailně vykreslené, což mi vyhovuje, protože oproti jiným knihám se věnuje Johnnymu. Oproti Dallas 63 mi vadila "politická část" knihy, ale to nevadí. Druhá polovina, kde Johnny velmi postupně ztrácí kontakt s realitou, je opravdu dobře napsaná a člověk si to postupné "šílení" uvědomí až na konci. Celkově jsem knihu zhltl skoro na jedno posezení a dávám jí plný počet.


Leona333
15.03.2024 4 z 5

,,Být či nebýt, to je oč tu běží."

Je bezesporu dáno, že tato památná věta Hamleta - Shakespeara, se v jistém smyslu... hodí na spoustu jiných děl, třeba i od Kinga.
Být na místě hlavního "hrdiny" Johna Smitha, tak bych si taky přišla díky jistým okolnostem - schopnostem..., dost nepatřičně, přímo na "Chocholouška." Jednoduše, ne každý DAR, přijímáme s povděkem...
Zase jedna z těch starších záležitostí od mistra, která se ani po X letech neomrzí a na svém kouzlu a čtivosti nikterak netratí.
Navíc i oceňuji velice pěknou obálku knihy. Nemohu si pomoci, ale ty dřívější přebaly ke knihám od Kinga, se mi z větší části líbí víc... ; )

všechny komentáře

Související novinky (1)

Knižní novinky (35. týden)

25.08.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mŕtva zóna v seznamech

v Právě čtených13x
v Přečtených2 351x
ve Čtenářské výzvě114x
v Doporučených105x
v Knihotéce755x
v Chystám se číst280x
v Chci si koupit74x
v dalších seznamech23x