Mrazivé léto přehled

Mrazivé léto https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155599/mrazive-leto-155599.jpg 4 249 249

Slunce, moře, prázdniny - na světě může sotva existovat něco lepšího. O tom je alespoň přesvědčená patnáctiletá Lyra, která se s maminkou před nedávnem přestěhovala do jihošpanělské Marbelly. Jenže pak zničehonic zmizí její stejně stará spolužačka. Najednou nikdo nemluví o ničem jiném než právě o Pie.I když Lyra Piu příliš dobře neznala, vezme si do hlavy, že celé záhadě přijde na kloub a vypátrá brusiče nůžek, který má s dívčiným zmizením údajně něco společného. O něco později je nalezeno Piino tělo a z letní idylky na pláži se rázem stává děsivý, napínavý thriller. Lyřina matka panikaří, má o dceru strach a neustále chce vědět, kde je a co dělá. Lyra má zase utkvělý pocit, že před ní matka něco tají - a ještě ke všemu je pevně přesvědčená, že několikrát zahlédla svou starší sestru Violu, která údajně před deseti lety zahynula při autonehodě v Německu. Lyře se vracejí děsivé vzpomínky, před očima jí ožívají dávné výjevy a trápí ji spousta otázek. Co se s Violou doopravdy stalo? Je možné, že vůbec není mrtvá? Je možné, že jí matka po celá léta lže? A proč? Aby ji ochránila? Lyra netuší, že její rodina je zatížená strašlivým zločinem a že se ona sama ocitla v hledáčku několikanásobného vraha... ... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mrazivé léto. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

Sali88
09.05.2024 2 z 5

Mrazivé léto je jednou z knih, u kterých se rozhoduju až po přečtení, jestli si je nechám nebo ne
Vybrala jsem si ji, protože jsem měla chuť na thriller. Až při čtení jsem zjistila, že thriller je to spíš pro děti.

Parta patnáctiletých dětí, především Lyra, které před lety zemřela sestra, se snaží vypátrat, kdo zavraždil jejich spolužačku. Být dítě, asi bych knihu hltala a byla napjatá, v mém věku to byla fajn oddechovka s odhadnutelnou zápletkou. Proto hodnotím průměrně a knihu pošlu dál.

DominaCZ
31.01.2023 1 z 5

(SPOILER) Takže se celou tenkou knížku potácíme tupou a ublíženou myslí pubošů z pláže kde musíme číst jejich nudný kydy, abychom se na straně 172 dočetli slova "podle analýzy se ZDÁ, že zabil i Piu"??? Twl nemá celá kniha být o tom že má vysvětlit kdo to BYL??
A ne o nějakým zdání??

Mě totiž zajímalo co je s tou spolužačkou byť to je jasné kdo jí to udělal když se tam objeví ten blb s divným jménem, ne její ségra...

Pak mi chcete psát proč vše hodnotím jak hodnotím?? Taky byste hodnotili kdybyste zažívali neustálý zklamání krásná anotace na přebalu vs. trapnej rozvleklej real uvnitř!!!!

Hvězda za obálku.


MišusWinner
16.04.2021 4 z 5

Vyloženě dívčí četba. I přes to mě to bavilo. Knížka by měla být povinnou četbou pro pubertální dívky jako je Lyra aby věděly že ne vždy se vyplácí hned všemu věřit a je z toho velké ponaučení.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mrazivé léto v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených408x
ve Čtenářské výzvě61x
v Doporučených20x
v Knihotéce125x
v Chystám se číst85x
v Chci si koupit9x
v dalších seznamech2x

Autorovy další knížky

Manuela Martini
německá, 1963
2012  71%Mrazivé léto
2013  78%Výkřik do tmy
2008  75%Tichý řezník
2007  73%Smrt ve tmě
2008  67%Záře purpurové hory