Možné násilí přehled

Možné násilí
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357935/mid_mozne-nasili-jLB-357935.jpg 4 26 26

Komisař Avraham Avraham se vrací z dlouhé dovolené v Belgii a hned po příjezdu vyslechne projev nového velitele, který si klade ctižádostivý cíl: vytvořit oblasti, kde není možné násilí. Události tomu však nepřejí: v blízkosti mateřské školky se najde kufr s atrapou výbušného zařízení a krátce po propuštění jediného podezřelého dojde k brutálnímu útoku na ředitelku školky. A jako by toho nebylo dost, při vyšetřování se zjistí, že kamsi zmizela matka jednoho z žáků školky. Jsme snad na stopě další rodinné tragédie, s jakou jsme se setkali už v Případu pohřešovaného?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Argo
Originální název:

Efšarut šel alimut , 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Možné násilí. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (12)

puml
28.05.2021 4 z 5

!Může obsahovat spoilery!

Je to slušný jako první díl. Jen ten úplný závěr je takový divný a skoro jsem se musel pousmát té ironii Avrahamovy věty: "Chápeš, že ho to dítě možná zachránilo?" No nevím, možná před provazem na doživotí...

Literárně to na mě působí víc jako společenský román, kde je detektivní linie vlastně jen taková stafáž pro vztahy Avrahama k jeho okolí. Chyběl mi tam větší ponor do psychiky Chajima Sary. Nějak moc se to odbylo. Na to jak pečlivě Avraham vážil každý detail, tak nějak moc rychle smetl ze stolu hodně podivné (takřka sociálně patologické) Sarovo chování. No a ta věta, kterou cituji výše, ta jako by tomu jinak výbornému románu dávala takový až nechtěně vtipný podtext, který ale vychází z té podle mě nedotažené linie Sarova případu. Ale jinak spokojenost. Líbí se mi právě to, že to podle mě vlastně není klasická detektivka, ale mnohem víc román (v klasickém pojetí) s detektivní zápletkou.

Ty odkazy na první díl byly podle mě výborně zakomponované do celku románu a skvěle vystihovaly tu rozpačitou náladu a rozpoložení, ve kterém se policejní oddělení a především tedy Avraham a Ilana nacházely před novým případem. Doporučuji především zájemcům o kvalitní román z prostředí současného Izraele, ne už tolik náruživým čtenářům detektivek - ti tu asi nic moc nového nenajdou.

PanKrbec
13.02.2021 2 z 5

Na základě komentářů tady jsem měl větší očekávání. První díl jsem nečetl (a popravdě, už asi ani nebudu) a tak mne nejvíce zaujal úplně odlišný styl nebo systém práce vyšetřovatelé v Izraeli. Je to úplně něco jiného, než jsem četl doposud nebo jak to funguje u nás ;-) Četlo se mi to celkem lehce, ale jednotlivé postavy byly na můj vkus vykresleny dost málo a hlavně příběh se mi jevil nesouvisle, někdy až chaoticky či nelogicky nebo jako když v něm části chybí. Původně jsem ani žádný komentář psát nechtěl, ale vzhledem k tomu, že do teď jsou tu v podstatě jen samé pozitivní, tak jsem musel, aby tu také zazněl názor z druhé strany :-)


zdenaR
14.05.2019 4 z 5

Zajímavě psaná detektivka z pro nás nezvyklého prostředí.
Velmi dobře se mi četla, komisař byl sympatický - i se všemi svými pochybnostmi.
Jen je mi líto, že zde byla popsána zápletka z první knihy autora, kterou jsem nečetla a teď už asi nemá smysl ji číst.
Takže doporučuji nejprve Případ pohřešovaného a posléze tuto :-)))

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Možné násilí v seznamech

v Přečtených30x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených2x
v Knihotéce19x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x
v dalších seznamech1x

Štítky knihy

detektivní a krimi romány izraelská literatura

Autorovy další knížky

Dror Mišani
izraelská, 1975
2016  69%Případ pohřešovaného
2018  75%Možné násilí