Mozart přehled

Mozart https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219255/mid_mozart-s3z-219255.jpg 3 11 11

Paul Johnson má veliký dar: dokáže převyprávět příběhy legendárních osobností ve spojitosti s jejich dílem a dobou tak, že osloví široké spektrum čtenářů - od laické veřejnosti až po takzvané puncované odborníky. Nepočítám se k nim, protože nejsem mozartolog, jen někdo, kdo žije hudbou teoreticky i prakticky a považuje Amadea za zjev, jaký se vyskytne v dějinách kultury jen jednou ne za sto, ale za tisíc let. Přečetl jsem o Mozartovi hodně knih, ale ta Johnsonova vůbec není jen jejich pouhou recyklací, ale dílkem, které čtenáře vzrušuje, povzbuzuje, aby hledal, nalézal, ale hlavně poslouchal Amadeovu hudbu. Johnsonova Mozarta zkrátka a dobře přečtete jedním dechem a přinutí vás vracet se k Amadeovi a jeho hudbě jako k celoživotní vášni…... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozart. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

beranidlo
20.06.2022 odpad!

V knize je plno faktografických omylů, zavádějících tvrzení i zjevných nepravd. Je to spíš publicistické vyprávění, co si o Mozartovi myslí sám Johnson, které se od klasické biografie hodně odchýlilo.

BroDan
27.11.2021 4 z 5

Táto biografia o Mozartovi ma milo prekvapila. Čitateľovi ponúka nielen pohľad do jeho osobnosti či rôzne pikošky zo života, ale aj hlboký rozbor jeho skladateľskej tvorby. Kniha síce nepatrí k tým najhrubším publikáciám, no zanechala vo mne pocit, akoby som Mozarta poznal. Veľmi príjemné čítanie.


Madlenka_Knihy
21.08.2016 4 z 5

Kniha mi řekla mnoho o životě Mozarta, co jsem ještě nevěděla. Jen mi tam chyběly nějaké ilustrace. To přece ke knize patří.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mozart v seznamech

v Přečtených16x
ve Čtenářské výzvě2x
v Knihotéce6x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit4x