Mozaika souvislostí - Celostní cesta k uzdravování přehled

Mozaika souvislostí - Celostní cesta k uzdravování https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/336547/mid_mozaika-souvislosti-celostni-cesta--niy-336547.jpg 3 2 2

Kniha srozumitelným jazykem objasňuje řadu souvislostí mezi fyzickým tělem a psychikou, mezi elementy čínské medicíny, čakrami, orgánovými systémy našeho těla včetně smyslových a emočními stavy s přihlédnutím k spirituálním aspektům. Ke čtivosti přispívají uváděné příklady z lékařské praxe i běžného života. Základním oborem autora knihy je rehabilitační lékařství. Přes 30 let také léčí pomocí akupunktury. Studiem východní medicíny hledá nové souvislosti, které uplatňuje ve své dlouholeté praxi celostního lékaře. Zvláště svým zaměřením na psychosomatiku vytváří myšlenkové mosty mezi pojetím východní a západní medicíny.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Mozaika souvislostí - Celostní cesta k uzdravování. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (2)

iceVS
09.02.2021 4 z 5

Ezoterika je mi bytostně vzdálená. Ale proč nepřijmout fakt, že bolest není radno potlačit, nýbrž najít její příčinu?
Kniha vcelku důsledně vysvětluje, že mysl a schránka spolu souvisí víc, než jsme si ochotni přiznat. Některá fakta jsem přijala za své, některá úplně přijmout nechci či nedokážu, ale převládají pozitivní pocity.
A autor je velmi charismatický muž :-)

Ankavi
01.04.2018 2 z 5

Jedna z knih, které čtenáře seznamují s celostním pohledem na život. Knihu napsal lékař, jako plus vnímám popis jeho osobní cesty od klasické medicíny k různým alternativním směrům. Nicméně v dnešní době existují i záživnější díla, proto knihu hodnotím jako bohužel velmi průměrný, skoro až poloamatérský pokus o přiblížení všech souvislostí, které má zřejmě autor na mysli.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Mozaika souvislostí - Celostní cesta k uzdravování v seznamech

v Přečtených5x
v Doporučených1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst2x

Autorovy další knížky

Miroslav Holub
česká, 1953
2017  60%Mozaika souvislostí - Celostní cesta k uzdravování
2011  0%Zdraví a nemoc