Moudří blázni přehled

Moudří blázni https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/391825/bmid_moudri-blazni-5JF-391825.jpg 4 86 86

Knížka je čítankou českého a světového humoru, seznamuje s postavami nejslavnějších taškářů, šprýmařů, moudrých bláznů - hrdinů světově proslulých i méně známých děl a je rozdělena do čtyř částí. V první části jsou pohádky, příběhy a historky smutné, veselé a poučné. V druhé části se nacházejí příběhy o bratru Janu Palečkovi, Kacafírkovi, Enšpíglovi, Nasreddinovi a Josefu Švejkovi. Třetí část se skládá z různých příběhů, které jsou zasvěceny moudrému bláznovství. Ve čtvrté části je hlavně poezie.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moudří blázni. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (7)

Kyri
04.10.2023 4 z 5

Moc se mi líbila první část knihy, kde jsou vybrané příběhy tricksterů neboli šprýmařů. Je to moc hezký a užitečný přehled. Zaujal mě i úvod, který je chytrý a vtipný. Komentáře k jednotlivým částem knihy asi musely vykoupit publikaci knihy u komunistů, takže je tam hodně hlášek o zlých pánech a chytrých kmánech. Nějak jsem nepochopila, proč je tam část o humoru. Přišlo mi, že tam autor protlačil texty, které asi jinak nemohly vyjít, nebo se mu prostě líbily. To mně taky... Dohromady to ale moc nejde.

anonymní.Ilja
08.11.2022 4 z 5

Skvělá kniha; sestává ze tří částí zakončených pokaždé diskuzí na dané téma. Zabívá se humorem v literatuře a životě samotném. Na relativně malém prostoru nabízí pobavení, zamyšlení ale také nabídku různých děl, která by na základě jejich zmínění v této knize mohl chtít navštívit. Například já po jejím přečtení začal znovu uvažoovat o tom, že se pustím pořádně do Švejka.


los
23.07.2018 3 z 5

to byla moje povinná školní četba, výborná, nápaditě sestavená a zábavná knížka, doporučuju

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moudří blázni v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených128x
ve Čtenářské výzvě6x
v Doporučených5x
v Knihotéce68x
v Chystám se číst26x
v Chci si koupit8x
v dalších seznamech3x