Most duší přehled

Most duší https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492954/bmid_most-dusi-4wI-492954.png 4 77 77

Úspešná autorka mnohých bestsellerov Victoria Schwab nám ponúka úžasné hrôzostrašné dobrodružstvo ideálne pre každého milovníka fantasy. V tretej časti mysterióznej série Cassidy Blaková cez prázdniny sprevádza rodičov, ktorí nakrúcajú filmy o paranormálnych javoch a duchoch v rôznych mestách. Po Edinburghu a Paríži sa teraz ocitne v New Orleanse. Aj tu cíti spoza Opony volanie duchov, ktorých je tu vďaka pohnutým dejinám mesta neúrekom. No ak si aj myslela, že po tom, čo v Edinburghu vliezla do otvoreného hrobu, keď sa snažila získať naspäť stuhu svojho života, či sa prepadla cez hromadu kostí v parížskych katakombách pri naháňaní poltergeista, ju už nič horšie stretnúť nemôže, bola na omyle. Na mušku si ju vzal vyslanec smrti. Ani zrkadlový prívesok, ani jej najlepší priateľ – duch Jacob – jej tentoraz nepomôžu. Ponorte sa spolu s ňou do sveta duchov, prízrakov a zjavení a odhaľte tajomné zákutia svetov, o ktorých ste nemali ani tušenia.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Most duší. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (18)

lenka7679
21.09.2023 5 z 5

Pěkné zakončení. Dovedu si představit, že by to autorka mohla přetavit i do podoby pro starší čtenáře. Pamatuji si, že u podobných příběhů a knížek jsem začínala číst a vtáhly mě do knižního světa. Od autorky jsme četla první díl Archivu a tam mě vůbec nezaujala. Tady mě naopak velmi překvapila.

Vjeerus
23.07.2023 4 z 5

Závěrečný díl duchařské trilogie s Cassidy Blakeovou nás zavedl do New Orleans. Kniha se opět skvěle četla, ale považuju ji za nejslabší díl, protože mi přijde tak nějak nejmíň strašidelný. Nejlepší pro mě bude stále ten předchozí.
Vzhledem k tomu, že cílová skupina jsou děti kolem 12 let, považuji příběh za velmi kvalitní. Pro mě osobně chybí větší hloubka postav a nějaký jejich vývoj. Trošku mi nesedí ta volnost, kterou mají hrdinové od dospělých, ale díky ní si čtenář může užít pořádnou dávku dobrodružství při záchraně vlastních životů.
Autorce se opět povedlo krásně popsat prostředí města, i toho za Závojem. Překrývající se roviny podtrhávají složitost historie a jsem ráda, že k tomuto kroku došlo, protože někdy je jedno místo prostě poznamenané víc, než jiné.
Docela se mi líbilo i rozřešení problému Jacoba. I když to může působit trochu smutně, za mě rozhodně lepší, než druhá možnost s vykřičníkem. Všichni dostali více méně to, co si přáli, jsou spokojení a myslím, že je příběh opravdu pěkně ukončen.


Ainyska
20.07.2023 3 z 5

Za mě je to nejslabší díl série, už se to dost opakuje a nepřichází s nějakou lepší zápletkou než ostatní knihy, ztrácí to drive. Každopádně jsem si ho užila a pokud budou další, nenechám si je ujít.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Most duší v seznamech

v Přečtených86x
ve Čtenářské výzvě13x
v Doporučených5x
v Knihotéce120x
v Chystám se číst40x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x