Moji milí drazí: o časech minulých, lidském štěstí a osudech přehled

Moji milí drazí: o časech minulých, lidském štěstí a osudech
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/331780/bmid_moji-mili-drazi-o-casech-minulych-l-CwB-331780.jpeg 4 2 2

Marie Ulčová byla především odbornicí na lidový oděv. Zcela v duchu Lábkova pojetí však věnovala pozornost i životu městských vrstev. Konečně měla také silný patriotický vztah k rodnému Božkovu, který ji vtahoval do problematiky příměstských obcí. Láska ke všemu pozitivnímu, co ji provázelo na cestě životem, je pak patrná i v publicistické práci a v beletrii, v níž díky svému nevšednímu vypravěčskému talentu zúročila desetiletí spolupráce s plzeňským rozhlasem. Jedná se o publikaci "Moji milí, drazí" z roku 1997, obsahující téměř 70 rozhlasových fejetonů. Redaktor plzeňského rozhlasu Drahomír Janout, redaktorka Jaroslava Světlíková a výtvarník Zdeněk Světlík proměnili pravidelné rozhlasové fejetony Marie Ulčové v knihu s názvem Moji milí, drazí, která se po svém vydání na konci 90. let stala plzeňským bestsellerem a vyžádala si další pokračování. Při setkání autorky se čtenáři, které se uskutečnilo v listopadu roku 1997 nikdo netušil, že první samostatná publikace, již směla Marie Ulčová za svého života vydat, zůstane zároveň tou poslední. Zemřela o několik měsíců později v roce 1998.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moji milí drazí: o časech minulých, lidském štěstí a osudech. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (1)

malpet
28.10.2020 4 z 5

Knihu jsem našel v knihobudce, odnesl si jí domu a udělal jsem dobře. Je psaná formou krátkých fejetonů původně odvysílaných v rozhlase. Tím trochu připomíná mého oblíbeného Františka Nepila. Náklad 3000 kusů není nijak závratný, proto tu asi ještě není žádný komentář, ačkoliv byla kniha vydaná už v roce 1998. Četl jí ještě někdo odsud z Databáze?


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moji milí drazí: o časech minulých, lidském štěstí a osudech v seznamech

v Přečtených2x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce1x
v Chystám se číst2x

Štítky knihy

Plzeň lidová kultura etnografie, národopis Plzeňsko

Autorovy knížky

Marie Ulčová
česká, 1925 - 1998
1998  80%Moji milí drazí: o časech minulých, lidském štěstí a osudech