Moje srdce a jiné černé díry přehled

Moje srdce a jiné černé díry https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306498/mid_moje-srdce-a-jine-cerne-diry-y6R-306498.jpg 4 211 211

Když máte pocit, jako byste místo srdce měli zoufale bezednou černou díru, která všechno spolkne, jaký smysl má každé ráno znovu vstávat? Aysel už nechce žít – čeká jen na vhodný okamžik, aby se rozžehnala se životem. Nemá ale odvahu udělat to sama. Když se přes internet seznámí s Romanem, zdá se, že našla skvělého komplice, aby uskutečnila svůj záměr. Jenže při plánování společné smrti Aysel začíná cítit, jak moc se na setkání s Romanem těší, jak lehké a plné světla dokáže její srdce být. A najednou je pomyšlení, že by to všechno skončilo, nesnesitelné... Aysel se pustí do boje. Za svůj život, za jeho život, za jejich lásku...... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

My Heart and Other Black Holes , 2015


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje srdce a jiné černé díry. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (62)

mataaskorice
25.02.2024 5 z 5

Tohle byl vážně krásný, křehký příběh. Příběh o depresi, o sebevražedných myšlenkách a o tom, že cesta z bludiště temnoty není snadná, ale je možná. Že cesta z deprese vede jen přes činnosti a myšlenky, od kterých nás právě deprese dlouhodobě zrazuje. Zvláštní bylo pozorovat nezaujatým okem čtenáře, jak člověk v depresi vnímá sám sebe a jak předpokládá, že jej totožně hodnotí i ostatní. Skutečně krásné čtení. I přes vážné téma pohlazení pro duši.

Radějka
29.08.2023 5 z 5

Velmi krásný heavy příběh, který jsem zvládla přečíst v rekordním čase :) Okamžitě jsem přilnula k Aysel i Romanovi a několikrát v průběhu příběhu už to u mě vypadalo na slzy.
O tomto tématu je potřeba mluvit a je škoda, že nevzniká více takových knih.


ovsemzectu
07.05.2023 5 z 5

Tohle jsem si vážně užila. Četlo se mi sice vzhledem k tématu trochu smutně (párkrát to ve mě vyvolalo i slzy), ale velmi rychle. Stránky ubíhaly ani nevím jak a celý příběh se mi velmi líbil. Možná bych byla radši, kdyby bylo i pár kapitol navíc nebo epilog, protože mám několik nezodpovězených otázek a taky bych snesla víc prostoru pro vedlejší postavy, ale to jsou jen drobnost. Vývoj postav se mi líbil a jsem ráda jak to dopadlo.
Přijde mi to podobné knize Co jsme si nikdy neřekli, ale za to jsem naopak ráda, protože se mi obě knihy líbily (tahle byla ale o dost méně depresivní). Určitě doporučuji.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje srdce a jiné černé díry v seznamech

v Právě čtených3x
v Přečtených275x
ve Čtenářské výzvě34x
v Doporučených24x
v Knihotéce54x
v Chystám se číst187x
v Chci si koupit54x

Štítky knihy

sebevražda láska deprese pro mládež psychické problémy psychická traumata vina

Autorovy další knížky

Jasmine Warga
americká
2016  83%Moje srdce a jiné černé díry
2020  89%Jiné jméno pro domov
2018  70%Každý deň sa počíta