Moje sladké šestnáste storočie přehled

Moje sladké šestnáste storočie
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/330054/bmid_moje-sladke-sestnaste-storocie-H4I-330054.jpg 4 809 809

Cat Crawfordová má o pár dní osláviť svoje sladké šestnáste narodeniny. Avšak to posledné, čo si Cat praje, je extravagantná narodeninová oslava organizovaná jej temperamentnou nevlastnou matkou. Aspoň malou útechou je pre ňu plánovaný rodinný výlet do magickej Florencie. A keď ju pri prehliadke tohto úžasného mesta zavedie zvedavosť do cigánskeho stanu, ocitne sa priamo… v renesančnej Florencii. Na tomto výlete do šestnásteho storočia, vyzbrojená len batohom plným vecí z budúcnosti, sa Cat stretne so svojimi predkami. A nie len s nimi, veď v tomto období je Florencia plná známych umelcov, ktorí práve tvoria svoje vrcholné diela. A samozrejme nie je núdza ani o zaujímavých ctiteľov… No podarí sa Cat nájsť cestu späť do modernej doby? Alebo jej talianske dobrodružstvo bude pokračovať navždy?... celý text

Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

My Super Sweet Sixteenth Century , 2012


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Moje sladké šestnáste storočie. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (190)

Teddy2023
16.12.2023 3 z 5

Jak už někteří zmínili, dostala jsem se k dané knížečce díky čtenářské výzvě. Ačkoliv jsem jí měla vyhlédnutou, když už vyšla. Tehdy jsem jí přelétla v knihovně. Nyní jsem si pořídila audioknihy a musím uznat, že je moc pěkné namluvená a výborně se do ní zaposloucháte. Budete mít zkrátka pocit, že se nacházíte ve Florencii s Vašimi hrdiny.

Někteří z Vás přirovnávají toto dílo k Selekci, samozřejmě v případě, že patříte ke skupině "náročných čtenářů" není možné očekávat 5 z 5. Selekce od Kiery Cass oslní jednoduchou zápletkou, kde nemusíte moc přemýšlet a dostanete se do středu královského dvora (poslechněte si audioknihy - taky si ji užijete) Plesové večírky, rivalita a svůdný princ...obě dvě knihy představují takové ideální rozptýlení od žánru, kterým normálně dáváte přednost. Ať se jedná o popularně naučnou, scifi či krimi.

SáraR.
28.11.2023 4 z 5

Mé sladké šestnácté století. Kniha se ke mě dostala jen díky čtenářské výzvě, jinak bych si ji rozhodně nepřečetla. Samotný nápad je dost absurdní, ale provedení mě velmi bavilo a s chutí se vrhám na další díl. Postavy jsem si oblíbila a po návratu do budoucnosti jsem nevěřila vlastním očím. ;) Závěr byl dosti překvapivý a jsem zvědavá, co se bude dít dál a co to má znamenat.


vandalindakova
08.11.2023 3 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu několik let poté, co sama vyšla. Audio verze je zpracovaná velmi povedeně, a hlas Nikoly Heinzlové se k příběhu, musím říct, hodil. Když se člověk zaposlouchá, jako kdyby se ocitl vedle hlavní hrdinky procházející pubertou a zároveň cestující neznámým prostředím v minulosti.
Příběh je pro mě průměrnou young adult záležitostí, což je způsobeno jednou jedinou věcí. Moje doba, kdy mi stačí jednoduchá zápletka, odzvonila. Mám více načteno, a díky tomu větší nároky. Pokud bych knihu četla tenkrát vedle Selekce, tak si myslím, že ji sice nepřeskočí, ale bude někde v těsném závěsu. V knize se můžete potkat s příjemným 16. stoletím, které se nám ukazuje jak společenským životem, tak ale problematikou žen, která ve výsledku končí ponaučením, které má čtenáři přinést. Stejně jako k Selekci má děj svým prostředím blízko také například ke Kronikám prachu, nebo Bridgertonovým a The Falconer.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Moje sladké šestnáste storočie v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených1 188x
ve Čtenářské výzvě187x
v Doporučených91x
v Knihotéce345x
v Chystám se číst383x
v Chci si koupit87x
v dalších seznamech13x